Kuşadası halkı 6 yıllık aranın ardından ülkenin ilk ve tek beste yarışması olan Altın Güvercin’ine kavuştu. Yurttaşlar birbirinden keyifli ve unutulmaz 6 gün geçirdi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile yarışmayı ve belediyenin kültür-sanat politikalarını konuştuk.

Altın Güvercin yeniden kanatlandı

BURAK ABATAY

Kuşadası Belediyesi’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla 6 yıl aranın ardından 22. Altın Güvercin Beste Yarışması yeniden kanatlandı. Geçmişten günümüze çok sayıda müzisyeni dinleyiciyle buluşturan yarışmada bu yıl birinciliği 25 yaşındaki Gökçe Özgül, ‘Sen Bana Canlı Lazımsın’ isimli eseri ile kazandı. 2 Eylül’de başlayan ülkenin ilk ve tek Beste Yarışması Altın Güvercin, 6 gün boyunca sanatseverlere birçok etkinlik sundu. Altın Güvercin’in yeniden halkla buluşmasının ardından Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile yarışmayı ve belediyenin kültür-sanat politikasını konuştuk.

Altın Güvercin, yıllar sonra müzikseverlerle ve müzisyenlerle buluştu. Kuşadası halkı için nasıldı?

Altın Güvercin 6 yıl aradan sonra Kuşadalılar ile tekrar buluştu. Kuşadası’nın bir sembolü olan Altın Güvercin Beste Yarışması’nı tekrar kanatlandıracağımızın sözünü yerel seçim dönemi sürecinde vermiştim. Altın Güvercin sadece Kuşadası açısından değil ülkemiz açısından da büyük önem taşıyor. Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması olan organizasyon kapsamında bugünün birçok pop yıldızı bu yarışma neticesinde ortaya çıktı. Kuşadası’nın Altın Güvercin’i ne kadar çok özlediğini organizasyon süresince gösterdikleri ilgiden gördük. Gerek halk konserlerimizde gerekse final gecemizdeki yoğun ilgi 6 yıllık hasretin bittiğinin bir göstergesi oldu.

Bu kararın alınmasındaki etkin roller nelerdi? Nasıl yeniden başladı?

Altın Güvercin Kuşadası’nın markasıdır. En önemli değerlerinden biridir. Bu açıdan bakıldığında 6 yıldır yapılmayanı yapmak bizim Kuşadası’na bir borcumuzdu. Bu sebeple seçim süresince mitinglerimde de Altın Güvercini tekrar kanatlandıracağımızın sözünü vermiştim. Ben verdiğim sözleri tutarım. Henüz görevimizdeki 5’inci ayımız olmasına rağmen ekip arkadaşlarım ile beraber bu işi yapacağımıza inandık. Bu konuda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da büyük desteği oldu. Kendisine sizlerin vasıtası ile bir kez daha çok teşekkür ediyorum.

altin-guvercin-yeniden-kanatlandi-623251-1.
Ömer Günel

DERECEYE GİRENLER BUGÜNÜN EN ÖNEMLİ MÜZİSYENLERİ

Kültürel erozyonun her geçen gün derinleştiği bir zamanda bu tür etkinliklerin önemi ne?

Az evvel de bahsettiğim üzere Altın Güvercin Beste Yarışması ülkemizin ilk ve tek beste yarışmasıdır. Aslında bu sorunun tek bir cümle ile cevabı şudur; son 10 yıl içinde özellikle birçok şarkı yarışması formatında organizasyon yapılıyor. Ama gelin görün ki, bu platformlarda dereceye girenlerin 1 yıl içinde isimleri unutuluyor. Ancak 1986 yılından Fatih Erkoç’un birinciliği ile başlayan Altın Güvercin Beste Yarışması’nda dereceye girenler bugün ülkemizin en önemli müzik sanatçılarıdır.

Yerelde ve ulusalda yurttaşları ilgilendiren başka işleriniz olacak mı?

Kuşadası sadece turizm kenti değildir. Kuşadası kültür ve turizmin ülkemizdeki başkentidir. Mevcut potansiyellerimizi de aktif hale getirerek 12 ay turizm 12 ay kültürel etkinlikler ile ülkemizin dünyaya açılan vitrini olacaktır. Birçok alanda proje çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde başta Altın Güvercin Beste Yarışması olmak üzere birçok etkinliğimizi uluslararası platforma taşımayı hedefliyoruz. Kuşadası’nda yerel ve uluslararası müze sokağımız olacak. Yine bir Sualtı Müzesi projesi hazırlığı içindeyiz. Dünyadaki en güzel günbatımı yine Kuşadası’nda bu konuda bu yıl ilk festivalimizi gerçekleştirdik. Festivaller bir kentin en önemli tanıtım aracıdır. Biz de bu potansiyelimizi en iyi şekilde projelendireceğiz.