İstanbul Altınbaş Üniversitesi, salgın gündemini fırsata çevirerek emekçi kıyımına imza attı. Aralarında çok sayıda öğretim görevlisinin olduğu işten çıkarmalara öğrenciler tepki gösterdi. Konu ile ilgili BirGün’e konuşan Dr. Öğretim üyesi Lütfiye Bozdağ haksız işten çıkarmalara karşı haklarının arayacaklarını vurguladı.

Altınbaş Üniversitesi krizin faturasını öğretim görevlileri ve işçilere kesti!

ARDA ÖZARDA

İstanbul Altınbaş Üniversitesi ‘nde öğretim görevlileri, idari çalışanlar ve temizlik görevlilerinin de aralarında bulunduğu 73 kişi çeşitli bahanelerle pandemi döneminden işten çıkarıldı. Boş kadro olmadığı bahanesiyle sözleşme yenilememe modeliyle işten çıkarılan öğretim görevlileri her türlü haklarını kullanarak olayın takipçisi olacaklarını söylediler.

EKONOMİK KRİZİ BAHANE EDEN ÜNİVERSİTELER AKADEMİSYEN KIYIMI YAPIYOR

Dr. Öğretim üyesi Lütfiye Bozdağ kendilerine hiçbir geçerli gerekçe sunmadan işten çıkarıldıklarını aktardı. Bozdağ, “73 kişinin işten çıkarıldığından bahsediliyor. Bu işten çıkarılanlardan da 50 kişisinin akadamisyen olduğunu duyduk. Tabi ki bunlar resmi rakamlar değil ama sırf benim tanıdığım 15 akademisyen arkadaşımızın benim gibi işine son verildi. Haftalık 16 saat ders yüküm ve bölüm başkanlığım olduğu halde boş kadro yok denilerek işten çıkarıldım. 10 yıldır Altınbaş Üniversitesinde çalışıyordum. Özellikle böyle zor bir süreçte bu işten çıkarmalar çok sıkıntılı bir hal. Biz tüm haklarımızı arayacağız. Ayrıca bu işten çıkarmalar niteliğini de düşürecek” diye konuştu.

altinbas-universitesi-krizin-faturasini-ogretim-gorevlileri-ve-iscilere-kesti-755321-1.
Dr. Öğretim üyesi Lütfiye Bozdağ

'BU SÜREÇTE HOCALARIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR'

İşten çıkarmalara ilişkin öğrenciler tarafından yapılan açıklamada karara tepki gösterildi. Sosyal medyada "#AltınbaşUnideHakGaspi" başlığıyla mesaj atan öğrenciler, işten çıkarmaların durdurulmasını talep etti.

Öğrencilerin açıklaması şu şekilde:

“Altınbaş Üniversitesi okul çapında hocası, temizlik görevlisi ve idari personeliyle pek çok çalışanını pandemi sürecinde işten çıkarmaktadır. Altınbaş yönetimi, üniversitemizin değerli hocalarının sözleşmelerini bir anda yenilememe yoluyla işten çıkarıyor. Nitelikli öğrenciler yetiştirme misyonu ile hareket eden yönetimin, işten çıkarılan öğretim görevlileri yerine bu derslerin kimler vasıtası ile verilmesini uygun gördüğünü merak ediyoruz. Biz Altınbaş Üniversitesi öğrencileri olarak işten çıkarılan hocalarımızın geri gelmesini ve böylelikle öğrencilerini düşünen okulumuzun eğitim kalitesinden hiçbir ödün vermeden eğitimlerimize devam etmek istiyoruz. Bu süreçte hocalarımız yalnız değildir. Krizin faturası işçilere kesilmemelidir”