Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün gece Ankara'nın Altındağ ilçesinde çıkan kavgayla ilgili soruşturma kapsamında iki kişinin tutuklandığını duyurdu.

Altındağ’da yaşanan kavgayla ilgili iki kişi tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün gece Ankara'nın Altındağ ilçesinde çıkan kavgayla ilgili soruşturma kapsamında iki kişinin tutuklandığını duyurdu. Savcılık ayrıca, sosyal medyada konu ile ilgili, "halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan" paylaşımlara ilişkin ayrı bir soruşturma başlatıldığını da kaydetti.

Savcılık tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Altındağ ilçesinde 10/08/2021 tarihinde bir parkta iki grup arasında yaşanan kavgada silahlı saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheli Y.A.A. ve A.M.A., savunmalarının alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır.

Ayrıca haber ve sosyal medya sitelerinde halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan paylaşımlarla ilgili de TCK 213. maddesi gereğince ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Olay bütün yönleriyle araştırılmakta olup her iki soruşturma da titizlikle sürdürülmektedir."

GERİLİM SÜRÜYOR

İlçeye bağlı Önder mahallesinde bir grubun Suriyelilere ait ev ve iş yerlerini taşlanmaya başlandı.

Olayların büyümesi üzerine mahalleye çevik kuvvet polislerin sevk edildiği aktarıldı.

Polisin önlemleri yetersiz kalırken Suriyelilere ait olduğu ileri sürülen bazı dükkanlar ve araçlar tahrip edildi.

Birçok Suriyeli göçmenin güvenlik endişesiyle evlerinden ayrıldığı, bazılarının da saldırganlar tarafından yağmalandığı öne sürüldü.

altindag-da-yasanan-kavgayla-ilgili-iki-kisi-tutuklandi-909232-1.

Gazeteci Nevşin Mengü Ankara Antındağ'da dün gece yaşanan saldırı sonrası son durumu paylaştı. Mengü sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Ankara Altındağ’da son durum. Dün gece iki gencin bıçaklanmasının ardından gerginlik sürüyor. Polis Suriyelilere saldırılmaması için önlem aldı. Ara sokaklardan polis dışarı sloganları atanlar var" ifadelerini kullandı.

Yahya Kemal Caddesi'nde yaşanan büyük gösteriler, polisin müdahalesi ile son buldu. Polis birimlerinin, caddenin giriş ve çıkışında barikat kurduğu ve kimlik kontrolü uyguladığı bildirildi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan HDP, "Ankara’nın Altındağ ilçesinde göçmenlere karşı başlatılan saldırılar, derhal toplumun bütün kesimleri ve siyasi muhalefet ile durdurulması gereken bir noktaya gelmiştir. Herkese çağrımızdır, bu vahim noktayı görmeli ve her şeyden önce güvenli yaşam hakkını savunmalıyız" dedi.

BABACAN: FAİL, ETNİK KİMLİĞİYLE YARGILANAMAZ

Twitter'dan açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Hiçbir fail; etnik kimliğiyle tanımlanamaz. Suç şahsidir. Vatandaşlarımızı sağduyuya, güvenlik güçlerini de Altındağ’daki şiddeti derhal dindirmeye çağırıyorum" dedi

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur" denildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir parkta çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı. Şüphelinin mülteci olduğu haberinin yayılmasının ardından ise mahallede yaşayanlar, mültecilere ait işyerleri ve araçlara zarar verdi. Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla'nın olay yerine gelmesi sonrası olaylar yatıştı.

Dün akşam (10 Ağustos 2021 Salı) Battalgazi Mahallesi'nde bulunan bir parkta meydana gelen olayda, iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre mülteci Y.A, yanında bulunan bıçakla Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler'i yaraladıktan sonra kaçtı.

Yaşanan olayın ardından mahallede yaşayanlar parkta toplandı ve ardından mültecilere ait evlere, iş yerlerine ve araçlara zarar verdi.