Altınları paylaşamayan dolandırıcılar arkadaşlarını rehin alıp ailelerinden fidye istedi

Dolandırdıkları kadından altınları almaya gönderdikleri 2 arkadaşlarının altınların bir kısmını onlardan sakladığını öğrenen çete, arkadaşlarını rehin alıp ailelerinden 200 bin lira fidye istedi. Rehineler, polis tarafından seri numaraları alınmış para verilerek kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Urfa’nın Akçakale ilçesinde yaşandı. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılık çetesi, Ankara’da yaşayan bir kadını telefonla arayarak gönderecekleri 2 arkadaşlarına altınlarını vermelerini istedi. Kadını ikna eden çete, suç ortakları Yusuf K. ile İsa. G.’yi altınları almaları için Ankara’ya gönderdi.

Arkadaşlarını kaçırıp 200 bin lira fidye istediler
Kadından altınları poşet içerisinde alan şahıslar, Akçakale’ye dönünce altınların büyük kısmını saklayarak geriye kalanları ise çetenin diğer 15 üyesine teslim etti. Altınların eksik olduğunu anlayan çete üyeleri, Yusuf K. ve İsa G.’yi kaçırarak ailelerinden 200 bin lira fidye istedi. Ailelere ise parayı getirmedikleri takdirde çocuklarını öldürecekleri tehdidinde bulundu.

Polis seri numaraları alınmış parayı verip rehineleri kurtardı
Ailelerin haber vermesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, zanlıların kimliğini belirledi. İlk önce kaçırılan 2 kişinin zarar görmeden kurtarılması için çalışma bir plan yapan polis ekipleri, ailelerin para konusunda çeteyle pazarlık yapmasını sağladı. Çetenin 40 bin lira karşılığı kaçırdıkları 2 kişiyi bırakacaklarını kabul etmesi üzerine seri numaraları alınmış para hazırlanarak çeteyle rehine değişimi gerçekleştirildi.

Rehineleri kurtaran polis zanlılardan 5’ini yakaladı
Rehinelerin zarar görmeden kurtarılmasının ardında polis ekipleri, çete üyelerini yakalamak için düğmeye bastı. Daha önceden kimlik bilgileri ve evleri tespit edilen şüphelilerin bulunduğu Akçakale’nin Bulutlu ve Büyüktaş kırsal mahallelerine operasyon düzenlendi. Operasyonda çetenin 5 üyesi kıskıvrak yakalanırken diğer üyeleri ise parayla birlikte kaçtı.

Parayı alarak kaçan zanlılarla telefonda irtibata geçen polis ekipleri, paranın seri numaralarının alındığını ve söyleyerek iade etmelerini istedi. Parayı üzerilerinde bulundurmaktan korkan zanlılar, Şanlıurfa-Akçakale yolu üzerindeki bir işaret tabelasının yanına bırakarak kaçıp daha sonra da polisi arayarak paranın yerini söyledi. Polis ekipleri, işaret levhasının altına bırakılan parayı alarak kimlikleri belirlenen zanlıları yakalamak için çalışmalarına devam etti.

Hem kaçıranlar hem de kaçırılanlar tutuklandı
Gözaltına alınan rehineler Yusuf K. ve İsa G. Dolandırıcılık ve Yağma suçundan, çetenin diğer üyeleri Fevzi U., Salih U., Murat U., Tamer A. ve Yusuf A. ise Dolandırıcılık ve Yağma, Çocuğun Zorla Alıkonulması, Şantaj ve Tehdit suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.