Altıok Ödülü mücadeleci şaire

Kültür Sanat Servisi

Şair İlhan Sami Çomak, ‘Hayattayız Nihayet’ kitabıyla, bu yıl 15’incisi düzenlenen Metin Altıok Şiir Ödülü’ne değer görüldü. Doğan Hızlan başkanlığında, Hilmi Yavuz, Eray Canberk, Şükrü Erbaş, Ali Cengizkan ve Haydar Ergülen’den oluşan seçici kurul ödülün oybirliğiyle belirlendi.

Ödülün verilme gerekçesi şu sözlerle anlatıldı: “İnsanın ölümcül bir yalnızlık, ‘bir hafıza kaybı’ içinde çürüdüğü; doğanın yıkıcı bir sevgisizlikte can çekiştiği, toplumun, korku ve şiddetten başka bir geleceğinin kalmadığı bir dünyada, 28 yıldır bu dünyanın içinde yaşamadığı halde, olağanüstü bir şiirle, pürüzsüz bir dil ve derinlikle, emekle, aşkla, özgürlük tutkusuyla, barış hayaliyle dünyayı ve insanı yeniden kurduğu için, 15. Metin Altıok Şiir Ödülü, İlhan Sami Çomak’ın “Hayattayız Nihayet” kitabına oybirliğiyle sunulmuştur.”

Gazetemizin yazarı olan Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı ise “Yaşadığı haksızlıklara rağmen insan sevgisini, insana olan inancını, yaşama sevincini hiç kaybetmeyen ve inceliğini şiire dokuyan şairimizi kutluyorum” dedi.