CHP 26. Dönem Milletvekili Zeynep Altıok İstanbul Ataşehir’de direnişlerini sürdüren Cargill işçilerini ziyaret etti.

Altıok'tan Cargill işçilerine ziyaret: Emekten yana olanlar destek olmalı

BİRGÜN EGE

Cargill’de çalışırken Tek Gıda-İş sendikasına üye olduktan sonra işten çıkarılan ve 2,5 yıl önce fabrika önünde eyleme geçen işçiler, direnişlerine Ataşehir’deki Palladium Tower’da devam ediyor.

İşçileri ziyaret eden CHP 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok mahkeme kararına rağmen işlerine iade edilmeyen işçilerle dayanışma mesajı verdi. Yapılan hukuksuzluğun gerek TBMM’ de gerekse farklı platformlarda gündeme getirilmesinin takipçisi olacağını dile getiren Altıok, verilen mücadelenin önemine de değindi. Direnişi sürdüren işçilerin verdiği hukuk ve hak arama mücadelesinin kendilerinin olduğu kadar sendikasız ve güvencesiz çalıştırılmak istenen bütün işçilerin haklarını savunmaya dönük olduğunu da vurgu yaptı.

Altıok emekten yana olan bütün kesimleri bu mücadeleye destek olmaya davet etti. Hak arama direnişinde 896’ncı güne gelen işçilerin mücadele kararlılığının da saygı duyulması gereken bir süreç olduğuna dikkat çeken Altıok yaklaşan kış şartlarında verilen mücadelenin işçilerin sağlıklarını tehlikeye atmaması kamuoyunu sürece sahip çıkmaya davet etti.