Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'vakıfların yurtdışına para transfer ettiği' yönündeki açıklamalarıyla ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik iftira ve yalanlarla karşı karşıya kaldık. Sömürgecilerin ve onların yerli işbirlikçilerinin terör örgütlerinin gücü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yetmez. Cumhurbaşkanımız, dün olduğu gibi bugün de yarın da bu ülke için aşkla çalışmaya devam edecektir” dedi.

Altun'dan Kılıçdaroğlu'nun 'kaçış planı' videosuyla ilgili yeni açıklama
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Afrika Medya Zirvesi’nin açılışına katıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD’deki TURKEN Vakfı'na para aktarması üzerinden belge paylaşarak, ‘kaçış planı’ değerlendirmesi yapmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Altun, "Türkiye dış politika ve ekonomi başta olmak üzere bütün alanlarda kendi ad ve hesabına hareket eden bir ülkedir. Bunu engellemek adına son 20 yılda kötücül girişimde bulunuldu. Maalesef bunun bir örneğine dün akşam şahitlik ettik. Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik iftira ve yalanlarla karşı karşıya kaldık. Sömürgecilerin ve onların yerli işbirlikçilerinin terör örgütlerinin gücü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yetmez. Cumhurbaşkanımız, dün olduğu gibi bugün de yarın da bu ülke için aşkla çalışmaya devam edecektir" dedi.

Altun'un açıklamaları şöyle:

"Geride bıraktığımız 20 yılda Türkiye’nin Afrika’da güçlü bir aktör olduğu ve bu aktörlüğün eşitlerin ortaklığı yaklaşımıyla ilerlediği herkesin malumudur. Türkiye’nin kendisini Afrika devletleriyle gerçek anlamda ortak olarak görebilmesi doğrudan tarihimizde sömürgeciliğin olmamasından kaynaklanıyor. Milletimizin sicili temizdir. Bu samimiyetin ve iyi niyetin yansımalarını her alanda görüyoruz. Örneğin Ankara’da 2008 yılının başında 10 olan elçilik sayısı 37’ye çıktı. Eğitimleri için Türkiye’yi tercih eden Afrikalı öğrenci sayısı her geçen gün artıyor. Afrikalı yatırımcılar da ülkemizdeki faaliyetlerini genişletiyor.

Bugün geldiğimiz noktada birçok Afrika ülkesinin FETÖ terör örgütüne karşı gerekli tedbirleri aldığını görüyoruz, bundan mutluluk duyuyoruz. Bu forumla birlikte Afrika medyasının önde gelen kuruluşları FETÖ konusunda da daha net bilgi sahibi olacaktır ve ülkelerine bu örgütün zararlı faaliyetlerini bilerek anlayarak döneceklerdir.

"TÜRKİYE BATI'DAN EMİR ALAN BİR ÜLKE DEĞİLDİR"

Dezenformasyon demokrasilerin en büyük düşmanıdır. Türkiye dezenformasyona en fazla maruz kalan ülke konumundadır. Bunun nedeni 20 yılda sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleştirilen kalkınma devrimi ve atılımdır. Bu olmasaydı Türkiye uluslararası alanda bu denli yoğun bir dezenformasyonla muhatap olmayacaktı. Bugün Türkiye dış güçlerden, Batı'dan emir alan bir ülke değildir. Türkiye dış politika ve ekonomi başta olmak üzere bütün alanlarda kendi ad ve hesabına hareket eden bir ülkedir. Bunu engellemek adına son 20 yılda kötücül girişimde bulunuldu. Antidemokratik uygulamaların her türlüsü denendi. Bunlara dezenformasyon kampanyaları eşlik etti.

Maalesef bunun bir örneğine dün akşam şahitlik ettik. Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik iftira ve yalanlarla karşı karşıya kaldık. Dün gerekli cevaplar verildi. Sömürgecilerin ve onların yerli işbirlikçilerinin terör örgütlerinin gücü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yetmez. Cumhurbaşkanımız, dün olduğu gibi bugün de yarın da bu ülke için aşkla çalışmaya devam edecektir.

Dezenformasyon tehdidi kendi ayakları üzerinde durma mücadelesi veren Afrika kıtası, Afrika ülkeleri için de geçerlidir. ‘Dünya beşten büyüktür’ düsturumuz küresel enformasyon ortamına dair eleştirel ve yapıcı yaklaşımımızın özeti mahiyetindedir. Bu kapsamda biz Batılıların işine geldiği gibi yorumlamaya çalıştığı aslında evrensel olan kavramlara sahip çıkma derdindeyiz. Bu toplantının bunun vesilesi olmasını temenni ediyoruz."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan'ın vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun ismini vermediği vakfın ise TÜRKEN olduğu biliniyor. CHP lideri, para akışları ve belgelerinin ellerinde olduğunu söyledi, 1 milyar liranın Ensar ve TÜRGEV tarafından ABD’ye transfer edildiğini ifade etti.

(ANKA)