Fahrettin Altun'a hakaret ettiği iddiasıyla Canan Kaftancıoğlu’na açılan davada duruşma ertelendi.

Altun’a hakaret ettiği iddiasıyla Kaftancıoğlu’na açılan davada duruşma ertelendi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı iddiasıyla açılan davada 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Kaftancıoğlu katılmazken, avukatı hazır bulundu. Duruşmada müşteki Fahrettin Altun'u ise avukatları temsil etti.

Söz verilen müşteki Fahrettin Altun'un avukatı, sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, davaya katılma taleplerinin olduğunu savundu.

Kaftancıoğlu'nun avukatı da müvekkilinin ihbar ve şikayet hakkını kullandığını, siyasilere yönelik denetim mekanizmasının işleyebilmesi için söz konusu açıklamayı yaptığını bildirerek, beraatini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Fahrettin Altun ile avukatlarının suçtan zarar görme ihtimaline karşı davaya katılan olarak kabul edilmesine hükmetti.

Canan Kaftancıoğlu'nun avukatının bir sonraki celsede, müvekkilini hazır etmesi halinde savunmasının alınmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Canan Kaftancıoğlu'nun 14 Nisan 2020'de, Fahrettin Altun'un Üsküdar Kuzguncuk Mahallesi'ndeki evinin yanında usule aykırı yapılaşma olduğu ve bu yapılaşmaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından müdahale edildiğine dair kamuoyuna yansıyan bilgilere ilişkin açıklama yaptığı anlatılıyor.

Bu açıklamalara karşı Fahrettin Altun'un, avukatı aracılığıyla dilekçe sunarak şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatıldığı aktarılan iddianamede, Canan Kaftancıoğlu'nun savunmasında suçlamayı kabul etmediği ifade ediliyor.

İddianamede, Altun'un ikamet ettiği çevrede yapılan yapıyla ilgili açıklamalar üzerine yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi raporu alındığı, yapılaşmanın hukuka uygun olduğu belirten bu rapora istinaden kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği anlatılıyor.

Kaftancıoğlu'nun açıklaması esnasında müşteki Fahrettin Altun'u hedef alarak dile getirdiği söylemlerinin, incitici ve tahkir edici olduğu savunulan iddianamede, Kaftancıoğlu'nun ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı iddia edilen eyleminden dolayı "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

(AA)