Altyazı Fasikül günümüz Türkiye’sinde çoğu kez görmezden gelinen sansür ve baskı vakalarının arşivini tutarak özgür sinemanın hafızası olmayı hedefliyor

Altyazı Fasikül, 2019 Özgür Sinema Gündemi’ni yayınladı

Altyazı Sinema Derneği’nin sinemada ifade özgürlüğü alanının genişlemesine katkı sağlamak için hayata geçirdiği Altyazı Fasikül’ün 4. sayısı Altyazı’nın Ocak-Şubat sayısıyla birlikte bayilerdeki yerini aldı.

Altyazı Fasikül, 2019’un sinemada ifade özgürlüğü açısından önem teşkil eden haberlerinin yer aldığı 2019 Özgür Sinema Gündemi videosunu yayınladı.

2019’un özeti niteliğindeki videoda geçtiğimiz yıl Türkiye’de sinemacıların yüz yüze geldiği sansür, engelleme ve yargılanma süreçlerine ilişkin gelişmeler ele alınıyor.

Türkiye’de son yıllarda seyirciye erişimi kısıtlanan eleştirel sinema pratiklerine, özellikle de belgesel sinemaya görünürlük kazandırmayı amaçlayan Fasikül, Altyazı ile birlikte ücretsiz olarak dağıtılıyor, ayrıca internetten de takip edilebiliyor.

Altyazı Fasikül günümüz Türkiye’sinde çoğu kez görmezden gelinen sansür ve baskı vakalarının arşivini tutarak özgür sinemanın hafızası olmayı hedefliyor.

2019'un Özgür Sinema Gündemi: sansür, ifade özgürlüğü ihlalleri, davalar... from altyazifasikul on Vimeo.