TFF aldığı kararlarla sporu her geçen gün daha büyük bir krize sürüklüyor.

Amaçları yönetmek değil memnun etmek

EREN TUTEL

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) hafta içinde açıklanan faaliyet raporundaki harcamalar bir hayli dikkat çekiciydi. 2019-2020 sezonu boyunca toplamda 918 milyon TL harcama yapan federasyon aldığı her kararla başarısızlıklarına bir yenisini ekliyor.

İKTİDARIN OYUN ALANI

Hedefi yönetmek değil idare etmek olan TFF, aldığı her kararda hem kulüplerin hem de mevcut iktidarın gönlünü hoş tutmak zorunda. Özerk olması gereken kurum, bütün kararlarını sporu değil mevcut politik yapıyı düşünerek alıyor. Başkanı, AKP döneminde en çok kâr eden holdinglerden biri olan Limak’ın başındaki Nihat Özdemir olan, yönetim kurulunda AKP’den Sancaktepe Belediye Başkanlığı yapmış İsmail Erdem, Sarıyer ilçe başkanlığı görevinde bulunmuş Ali Düşmez ve yine iktidar partisinden Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı yapan Yılmaz Büyükaydın’ın yer aldığı TFF iktidarın oyuncağı gelmiş durumda.

KAN KAYBEDİYOR

Başından sonuna kadar liyakatten yoksun yönetilen futbol, sonu olmayan bir uçurumdan aşağı düşmeye devam ediyor. Takımlar Avrupa kupalarında başarısız ve birkaç yıl içinde Şampiyonlar Ligi Türkiye ekipleri için hayal olabilir. İktidarın tamamen kontrolü altına aldığı spor kan kaybetmeye ve yara almayı devam ediyor.