Amasya’da mart ayında SOL Kültür tarafından düzenlenen edebiyat söyleşisine faşist bir grubun saldırmasının ardından SOL Parti İl Örgütü, çok sayıda yurttaşın katıldığı bir halk buluşması gerçekleştirdi. Yüzevler Mahallesi’nde gerçekleştirilen buluşmada Sabahat Akkiraz ve Ruşani Badem sahne aldı. “Eşit ve özgür gelecek için omuz omuza” denerek düzenlenen konsere çok sayıda yurttaş katıldı.

Amasya’da faşist saldırıya SOL Parti’den halk konseriyle yanıt: Özgür gelecek için omuz omuza!

HABER MERKEZİ

Amasya’da mart ayında faşist bir grubun SOL Kültür tarafından düzenlenen edebiyat söyleşisine saldırmasının ardından, kentte bugün çok sayıda yurttaşın katıldığı bir halk konseri düzenlendi.

“Eşit ve özgür gelecek için omuz omuza” denerek düzenlenen konserden önce konuşan SOL Parti İl Başkanı Suat Sancak, yurttaşları selamladı. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ise karanlığı hep beraber yok edeceklerini söyledi.

amasya-da-fasist-saldiriya-sol-parti-den-halk-konseriyle-yanit-ozgur-gelecek-icin-omuz-omuza-1015482-1.

Başer, şunları dile getirdi:

“TAM BAĞIMSIZ BİR MEMLEKET İSTERİZ”

"Yedi bin beşyüz yıllık tarihinde onlarca medeniyete, devlete ev sahipliği yapmış, Ferhat’ın aşk ile dağları deldiği, Cumhuriyet tarihinde bağımsızlık ateşinin yakıldığı topraklardayız. Adını Amazon kraliçesinden aldığı rivayet edilen bu topraklarda yaşayan sevgili Amasyalılar umut ile, sevda ile, aşk ile merhaba. Merhaba memleketine, çocuklarının geleceğine sahip çıkan aydınlık yüzlü insanlar, kadınlar, gençler, çocuklar, üreticiler, emekçiler..

Bu topraklar, tarımda bereketli topraklar, ancak bugün topraklarımız, yaylalarımız, su kaynaklarımız, siyanürle madencilikle kirletilmek isteniyor.

Memleket isteriz;

Açlığın, yoksulluğun, işsizliğin ortadan yok olduğu, çocukların gürbüzce büyüyüp serpildiği,

Memleket isteriz, laik bilimsel eğitimin hakim olduğu, parasız, eşit olarak sağlığa erişebildiğimiz, hastalanmadığımız..

Memleket isteriz; toprağı alınteriyle işleyen çiftçinin, işçinin, esnafın emeğinin hakkını aldığı, işsizliğin adının sadece sözlüklerde arandığı,

Yaylalarımızın, suyumuzun, toprağımızın siyanürle kirletilmediği, betonlaşmanın olmadığı,

Memleket isteriz kadınların sokaklarda öldürülmediği, varlığı ile olabildiği,

Memleket isteriz; şiddetin, baskının, siyasi cezalandırma ve yasakların ortadan kalktığı,

Ve memleket isteriz sömürünün ortadan kalktığı, tam bağımsız. Sevginin, kardeşliğin, barışın, dayanışmanın, paylaşımın olduğu.

Ağız dolusu gülebildiğimiz, karanlığı aydınlıkla yok ettiğimiz, hep bir ağızdan türkü söylediğimiz bir memleket…

Kuracağız sevgili dostlar, kuracağız sevgili emekçiler, kadınlar, gençler, kendimiz için, çocuklarımız için kuracağız. Karanlıklar aydınlatılmak içindir. Aydınlık, çocuk gülüşlü bir ülkeyi hepbirlikte birleştirdiğimiz ellerimizle, mücadele ederek, sevgiyle, gülerek, türkülerimizi hep birlikte söyleyerek kuracağız.

Yüreğimizdeki umudu büyüterek kuracağız.

Çünkü biz halkız, saraylarda saltanat sürenler değil, halk kazanacak. Türküler çoğalacak. Bugün bize türküleriyle, varlığı ile onurlandıran Sebahat Akkiraz’lar, halkın sanatçıları kazanacak!"

amasya-da-fasist-saldiriya-sol-parti-den-halk-konseriyle-yanit-ozgur-gelecek-icin-omuz-omuza-1015481-1.

DAYANIŞMA İÇİN BURADAYIM

Sabahat Akkiraz ise dayanışma için Amasya’da olduğunu söyleyerek “Amasya’da etkinlik yapılamıyormuş. Nasıl da yapılıyor, bakın şu kalabalığa” diye konuştu.

SALDIRIDA 3 KİŞİ YARALANMIŞTI

SOL Kültür tarafından mart ayında Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Girayalp Karakuş’un katılımıyla düzenlenen kahvaltı ve edebiyat söyleşisine faşistler saldırmıştı. Ülkücüler, etkinlik katılımcılarına saldırıp tehdit etmişti. Saldırıda 3 kişi yaralanmıştı.