Ankara’daki amatör spor kulüplerince oluşturulan Semt Kulüpleri Platformu, amatör sporcuların pandemi nedeniyle yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Platformdan yapılan açıklamada, belediyelerin amatör kulüplere destek olması gerektiği belirtilirken Piyangotepe Spor Kulübü Yöneticisi Gölpunar, “Demek ki endüstriyel futbol değil, amatör kulüpler salgını yayıyor” dedi.

Amatör spor kulüplerine destek çağrısı

BİRGÜN/ ANKARA

Ankara’daki amatör spor kulüplerince oluşturulan Semt Kulüpleri Platformu, amatör sporcuların ve spor kulüplerinin yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Platformun, amatör sporcular ile spor kulüplerinin sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada, belediyelerin yasa gereği spor kulüplerine yapmaları gereken desteği, kendi kurdukları kulüplere aktarmalarına tepki gösterildi.

Semt Kulüpleri Platformu’nun açıklamasını, Piyangotepe Spor Kulübü Yöneticisi Ali Gölpunar okudu. Amatör spor kulüplerinin Covid-19 salgını sürecinde büyük sorunlar yaşadığının altını çizen Gölpunar, “Ama ne hikmetse profesyonel ligler devam ediyor. Demek ki endüstriyel futbol pandemiyi yaymıyor, amatör kulüpler pandemiyi yayıyor” diye konuştu.

GENÇLERE YATIRIM YAPMAK ZORUNDAYIZ

Amatör kulüplerin sesini kamuoyuna duyuran sporculara da teşekkür eden Gölpunar, amatör spor kulüplerinin belediyeler ile yaşadığı sorunları da şu sözlerle anlattı:

Semt Kulüpleri Platformu olarak diyoruz ki belediyelerin spor kulübü olmasın, spor kulüplerinin belediyeleri olsun. Bu, belediye ayrımı yapmadan, siyasi parti ayırımı yapmadan bütün belediyeler kendilerine yakın bir spor kulübü kuruyor ve o kulüp etrafında kendi çarklarını döndürüyorlar. Bu ülkenin geleceği için gençlere yatırım yapmak zorundayız. Gençlere yatırım yapmanın yolu da semt kulüplerine yatırım yapmaktan geçiyor.

Gölpunar, belediye başkanlarına gençlere sahip çıkılması çağrısında bulunarak, “Semt kulüplerimize sahip çıkın, gençlerin kendini geliştireceği alanlar oluşturun, bunun için çaba harcayın” dedi.