Amazon işçileri çalışma koşullarına isyan ediyor

Dış Haberler Servisi

İşçilerin çalışma koşullarına ilişkin eleştiri oklarının hedefi haline gelen Amazon şirketi, çalışanlarının idrarını şişelere yapmak zorunda kaldığı haberlerini yalanlasa da gerçek ortaya çıktı.

Şirketten sızan bir e-posta, şirketin bu sorundan bir süredir haberdar olduğunu gösterdi. The Guardian’ın haberine göre, Amazon çalışanlarının paylaştığı belge, Mayıs 2020’de gönderilen bir e-postayla işçilerin uyarıldığını gösterdi. Bir bölge müdürü tarafından gönderilen e-postada, “Bu akşam bir çalışan, bir sürücünün istasyona gönderdiği Amazon torbasında insan dışkısı buldu. Son iki ay içindeki üçüncü kez bir torba, dışkıyla istasyona iade ediliyor. Sürücülerin yoldayken acil durumlar yaşayabileceğini ve özellike teslimat yaparken tuvalet bulmakta zorlanabileceğini anlıyoruz. Ancak sürücüler, torbaları istasyona dışkıyla iade edemezler” denildi.

Eski bir Amazon çalışanı olan Halei Marie Brown, “Sürücüler bunu yapmaya mecbur kalıyor. Aksi takdirde teslim edilmemiş paket sayısı artıyor ve bu yüzden işlerimizi kaybediyoruz” ifadelerini kullandı.