AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bulduğu her kürsüden kendileri iktidara gelmeden önce ülkede yokluk olduğunu savunuyor. Liste buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, su, elektrik hatta ambulansa kadar gidiyor.

Ambulansı da kendileri keşfetmiş

HABER MERKEZİ

20 yıllık AKP yönetimi boyunca ülke her geçen gün yoksullaşırken, halk temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma gelmişken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilginç bir savunma mekanizması geliştirdi. Erdoğan, bulduğu her kürsüden kendileri iktidara gelmeden önce ülkede büyük yokluk olduğunu savunuyor. Pek çok kez kendileri iktidara gelmeden önce ülkede buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, su, elektrik olmadığını iddia eden Erdoğan, dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda ambulans da olmadığını savundu. Erdoğan’ın sözleri sosyal medyada alay konusu oldu.

2023 seçimi için yol ayrımı tarifi

Erdoğan, “Arkadaşlar biz geldiğimizde siz bırakın paletli ambulansı ya normal ambulans var mıydı arkadaşlar?” diye sordu. Her yere yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Az önce televizyon ekranında paletli ambulanslarla hasta taşımasını izledim. Arkadaşlar biz geldiğimizde siz bırakın paletli ambulansı ya normal ambulans var mıydı arkadaşlar? Muhalefet eser hizmetli tartışmalardan kaçıyor. Çünkü geleceğe yönelik projeleri mevcut değil” diye konuştu. Ayrıca gelecek seçimlere değinen Erdoğan, “2023 seçimleri AK Parti’nin Cumhur İttifakı’nın geleceğinin ötesinde ülkemizin ve milletimizin kaderi bakımından gerçek anlamda bir yol ayrımını ifade edecektir” dedi.

Erdoğan’ın son dönem kendilerinden önce ülkede olmadığını iddia ettiği bazı açıklamaları ise şöyle:

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018’de katıldığı bir radyo programında AKP politikalarını eleştiren dinleyicilere teessüflerini ileterek, “Türkiye’de 15 sene önce acaba evlerde biz fırın bulabiliyor muyduk. Bizden önce buzdolabı var mıydı?” dedi.

Yine 2018’de İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilen A Haber-ATV ortak yayını "Cumhurbaşkanı ile Gündem Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan, İstanbul'u 2,5 milyar dolar borçla aldığını söyleyen Erdoğan, "Vatandaş bidonlarla küveti dolduruyordu" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, geçen ay Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada "Türkiye'nin enerjisini çıkaran iktidar biziz. Bak Bay Kemal 'Sizin hayatınızda sadece mum vardı mum, gaz lambası vardı. Biz ise bunu bu hale getirdik' sözleri sosyal medyada gündem oldu.