ABD Ulusal Futbol Ligi, Onur ayı için yayımladığı videoda "Futbol gaydir. Futbol lezbiyendir. Futbol güzeldir. Futbol kuirdir. Futbol yaşamdır. Futbol heyecan vericidir. Futbol kültürdür. Futbol transseksüeldir. Futbol yürektir. Futbol güçtür. Futbol zorludur. Futbol biseksüeldir. Futbol güçlüdür. Futbol özgürlüktür. Futbol Amerikalıdır. Futbol kabul etmektir. Futbol her şeydir. Futbol herkes içindir" ifadelerine yer verdi.

Amerikan futbolu ligi NFL: Futbol gaydir, futbol lezbiyendir, futbol özgürlüktür, futbol herkes içindir

Dünya çapında spor dünyasında LGBTQ+ haklarına destek rüzgarları eserken, ABD'de maço erkek kültürüyle özdeşleştirilen Amerikan futbolu ligi NFL de gökkuşağı bayrağını açtı.

ABD Ulusal Futbol Ligi'nde (NFL) Las Vegas Raiders'ta oynayan 28 yaşındaki defans oyuncusu Carl Nassib eşcinsel olduğunu açıklamıştı.

Raiders takımı savunmacısı Nassib'in LGBTQ+ bireyi olduğunu kamuoyuyla paylaşan ilk aktif NFL oyuncusu olmasının ardından, logosunu gökkuşağı renklerine boyayan ligin sosyal medya hesaplarından LGBTQ+ bireyleri kucaklayan 30 saniyelik bir spot yayımlandı:

"Futbol gaydir. Futbol lezbiyendir. Futbol güzeldir. Futbol kuirdir. Futbol yaşamdır. Futbol heyecan vericidir. Futbol kültürdür. Futbol transseksüeldir. Futbol yürektir. Futbol güçtür. Futbol zorludur. Futbol biseksüeldir. Futbol güçlüdür. Futbol özgürlüktür. Futbol Amerikalıdır. Futbol kabul etmektir. Futbol her şeydir. Futbol herkes içindir."

Pride (Onur) ayı öncesi paylaşılan videoda, "Bu oyunu seviyorsanız buraya hoşgeldiniz... NFL bugün ve her gün LGBTQ+ topluluğunun yanında durmaktadır" denildi.

GAY OLDUĞUNU AÇIKLAYAN İLK NFL OYUNCUSU

Instagram hesabından “Bunun bir süredir yapmak istiyordum” diyerek gay olduğunu açıklayan defans oyuncusu Carl Nassib tarihe geçerek NFL’in ilk eşcinsel aktif oyuncusu oldu.

Nassib instagram hesabında yaptığı paylaşımda, “N’aber millet, West Chester, Pensilvanya’daki evdeyim. Sadece kısa bir süreliğine eşcinsel olduğumu söylemek istedim. Bunu bir süredir yapmak istiyordum ama sonunda içimden geldiği gibi rahat hissediyorum. Gerçekten en iyi hayata, en iyi aileye, arkadaşlara ve bir erkeğin isteyebileceği işe sahibim. Ben oldukça özel bir insanım, bu yüzden umarım bunu dikkat çekmek için yapmadığımı biliyorsunuzdur. Sadece temsil ve görünürlüğün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aslında bir gün bunun gibi videoların ve tüm ortaya çıkış sürecinin gerekli olmadığını umuyorum, ancak o zamana kadar kabul eden ve şefkatli bir kültür geliştirmek için elimden gelenin en iyisini ve üzerime düşeni yapacağım” ifadelerini kullandı.