Samsung geçen hafta New York’ta yaptığı global lansman ile kullanıcıların en sevdiği modellerinden biri olan Note serisinden Galaxy Note 9’u tanıttı New York’taki Samsung Galaxy Note 9’un global lansmanı sonrasında Samsung Electronics Türkiye’den Anıl Öztekin, Timur Akkurt’a konuştu.

Amiral gemisi sezonu açıldı

TİMUR AKKURT

Teknoloji dünyası, özellikle de telefon dünyası daha önce de bahsettiğim gibi şekil değiştirmeye başlıyor.

İnsanlar artık çok yüksek rakamlarla telefon alma konusunda ince eleyip sık dokumaya başladı.

Döviz ve vergilerden dolayı çok haklılar. Ancak bu tip amiral gemisi diye tabir edilen telefonlar da üretilmeye devam edecek. Bu hem üreticinin gücünü ve inovatif yaklaşımını gösterecek hem de bu seviye için geliştirilen teknolojilerin orta üst ve orta seviye telefonlara da gelmesini sağlayacak.

Formula 1 gibi düşünün. Orada yarışan arabalar sayesinde günlük hayatta kullandığımız arabalarımızın daha performanslı ve güvenli olması sağlanmıyor mu? İşte konu tam bu noktada Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 9’a geliyor.

Samsung geçen hafta New York’ta yaptığı global lansman ile kullanıcıların en sevdiği modellerinden biri olan Galaxy Note 9’u tanıttı.
Note serisinin Türkiye için farklı bir yeri var. Zira Avrupa’da Note serisinin en çok satışının gerçekleştiği ülke Türkiye.

Samsung Galaxy Note 9 tanıtım toplantısından sonra görüştüğümüz Samsung Electronics Türkiye, Mobil Ürünlerden Sorumlu Strateji ve Ürün Pazarlama Direktörü Anıl Öztekin, Türkiye’de akıllı telefon pazarı ve yeni Note 9 ile ilgili açıklamalar yaptı.

Dövizdeki hareketlilik nedeniyle akıllı telefon satışlarının 2018 yılında bir önceki yılla göre aynı seviyede 12 milyon adet olarak gerçekeşmesini beklediğini belirten Anıl Öztekin, “2018’de pazarda küçülme olacağını tahmin ediyoruz. 2017 ile kıyasladığımızda aynı seviyede 12 milyon civarında satış olacağını tahmin ediyoruz. Türkiye’de satılan her iki telefondan biri Samsung. 600 doların altında Samsung ürünlerinde büyük ölçüde üstünüz. 600 doların üstündeki premium segmentini daha çok büyütmek istiyoruz. Bu ürünün mottosu ‘gücünü keşfet’ olacak. Ürünü 18-35 arası müşteri grubuna ve Z Kuşağına göre tasarladık. Sadece iş dünyası ürünü olarak değil, 2000’lerde doğanların yaşam tarzına da uyumlu olacak. Dizi izliyorum, video çekiyorum, sosyal medya kullanıyorum diyen kullanıcıları 12’den vuracak. Çok iyi fotoğraf, depolama alanı, pil gibi taleplere karşılık olacak güçlü bir performans sunacak.” diye konuştu.

Yurtdışında Note 9’un satış fiyatı 1100 Amerikan Doları. Telefonun Türkiye satış fiyatı şu anda 6.499 TL. Dövizde gerçekleşen değişimler karşısında bakalım ne kadar daha bu seviyede kalabilecek.

amiral-gemisi-sezonu-acildi-500793-1.

GALAXY NOTE 9

»Ekran: 6.4 inç, QHD+, 2960 x 1440 piksel, Super AMOLED, Gorilla Glass 5
»İşlemci: Exynos 9810 (4 x Mongoose 2.7 GHz + 4 x Cortex-A55 1.8GHz ),
»Grafik Birimi: Mali-G72 MP18 GPU
»RAM: 6 GB / 8 GB RAM
»Depolama: 128 GB / 256 GB depolama alanı, microSD destekli
»Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.7 - f/2.4 değişken ve 12 Megapiksel f/2.4, OIS
»Ön Kamera: 8 Megapiksel f/1.7
»Pil: 4000 mAh
»İşletim Sistemi: Android 8.1 Oreo
»Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C
»Boyut ve ağırlık: 161.9 x 76.4 x 8.8 mm - 201 gram