Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 14 sayılı ‘İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın görevlerini düzenleyen maddeye, ‘kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanacak kurumsal iletişim standartlarını belirlemek’ bendi de eklendi. Buna göre, devletin tüm birimlerinin iletişim standartlarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı belirleyecek. Kararname ile ayrıca Anadolu Ajansı’nın (AA) denetimi […]

Anadolu Ajansı’nın denetimi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 14 sayılı ‘İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın görevlerini düzenleyen maddeye, ‘kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanacak kurumsal iletişim standartlarını belirlemek’ bendi de eklendi. Buna göre, devletin tüm birimlerinin iletişim standartlarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı belirleyecek.

Kararname ile ayrıca Anadolu Ajansı’nın (AA) denetimi de, Fahrettin Altun başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına verildi.

Kararnameye göre Başkanlık, AA’nın tüm faaliyet, bütçe, örgütlenme ve insan kaynakları yönetimini denetleme yetkisine sahip oldu.