Anadolu Efes, Berlin`de galibiyet serisini sürdürdü

Seçil Kalenderoğlu / Berlin

THY Avrupa Ligi`nde 2019 - 2020 sezonunun kuşkusuz şu ana kadar ki en başarılı takımı olan Anadolu Efes, dün akşam on maçlık galibiyet serisini on bire çıkarmak için, Almanya temsilcisi Alba Berlin`in sahasına konuk oldu. Anadolu Efes`in galibiyetiyle sonlanan maçta, Türkiye temsilcisine desteklerini yüksek tezahüratlarıyla duyuran Türkiye`li seyirciler için de keyifli bir akşam oldu.

Geçtiğimiz haftalarda, önce Zalgiris Kaunas`ı mağlup ederek kendisinin 2004-2005 ve 2012-2013 sezonlarında elde ettiği 8 maçlık galibiyet serisini 9`a çıkaran Anadolu Efes, daha sonra ise Bayern Münih`i kendi sahasında mağlup ederek galibiyet serisini 10`a yükseltmişti. Aynı zamanda THY Avrupa Ligi´nde sezon bitimine on maç kala Play-Off’a kalmayı garantileyen ilk takım olarak da Fenerbahçe Beko`nun rekoru olan 8 maçı kırmış, daha sonra kırılması zor bir rekora da imza atmıştı.

Berlin`de galibiyet serisini sürdürmeye kararlı olan Anadolu Efes, mücadeleye hızlı başladı ve maçın ilk periyodunu 31-21 önde tamamladı. İkinci periyotta ise rakibin sayı bulmasına daha çok izin veren bir Anadolu Efes sahadaydı. Devre arasına ise Alba Berlin`in sayı farkını üçe kadar indirdiği 50-47 skoruyla gidildi. İkinci devrede, Martin Hermannson`un skorlarıyla oyuna ortak olmaya çalışan Alba Berlin, sezonun hırslı mücadelelerinden birini vererek seyircisini heyecanlandırdı. Üçüncü periyodun sonlarına doğru maçın üstünlüğü yeniden ele geçiren Anadolu Efes, karşılaşmayı 99-89 galip tamamlayarak toplamda 23`üncü galibiyetini aldı. Takımın en önemli skorerlerinden biri olan Shane Larkin`in sakatlığından dolayı oyunda yer almayışının eksikliği hissedilmesine rağmen sakatlıktan yeni çıkmış olan Vasilije Micic attığı 23 sayıyla göz doldurdu.

Geçen sene finale kadar gelip, kupayı CSKA`ya kaptıran Anadolu Efes`in, bu sene taraftarlarının uzun yıllardır beklediği Euroleague kupasını evine götürüp götüremeyeceği merak konusu. Süregelen galibiyetler serisinin takım üzerinde herhangi bir rehavet yaratıp yaratmayacağı, motivasyonlarını son maça kadar sağlamalarının ne kadar mümkün olduğu da şimdiden düşündüren unsurlar. Kuşkusuz, bu noktada da koç Ergin Ataman`a da bu noktada çok iş düşüyor.