AKP'de parti yönetimi, milletvekilleri ve teşkilatlar, seçime hazırlık kapsamında Anadolu turuna çıkmaya hazırlanıyor. Kulis bilgisine göre, sahada yapılacak ziyaretler sırasında 'vatandaşla hiçbir şekilde polemiğe girilmemesi', 'problemlerin AKP tarafından çözüleceğine' vurgu yapılması istendi.

Anadolu turuna çıkmaya hazırlanan AKP'de 'vatandaşla polemiğe girmeyin' uyarısı
Fotoğraf: AA

AKP, seçimlerin ön hazırlıkları kapsamında Anadolu turuna çıkmaya hazırlanıyor.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin aktardığı kulis bilgisine göre, AKP'de parti yönetimi, milletvekilleri ve teşkilatlardan ilçe ve köy bazlı çalışmalara ağırlık verecek şekilde eylül ayı sonuna kadar sahada olmalarını istedi. Saha çalışmalarına önümüzdeki haftadan itibaren başlanacak.

Teşkilat Başkanlığı, il başkanlarından milletvekilleri ve bakanların da katılacağı yaz programlarının hazırlamalarını istedi. Programlar dahilinde AKP'liler eylül sonuna kadar haftanın dört günü sahaya inerek köyleri dolaşacak. Özellikle AKP'den uzaklaşma eğiliminde olan seçmenler veya AKP'den kopmuş olmasına rağmen, henüz bir başka partiye yönelmemiş olan ‘gri alandaki’ seçmene yoğunlaşılacak.

ERDOĞAN'A SUNULMAK ÜZERE RAPOR HAZIRLANACAK

Eylül sonunda tamamlanacak bu programlarda elde edilen veriler rapor hâline getirilerek, parti yönetimine ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Eylül ayı sonunda tamamlanacak programın ardından bu kez güz dönemi çalışmaları başlatılacak. Bu çalışmalar ekim-kasım-aralık olmak üzere üç aylık bir süreyi kapsayacak. Milletvekilleri her ayın iki haftasında seçim bölgelerinde olmaya devam edecekler. Güz dönemindeki bu programlar Meclis çalışmalarını aksatmayacak şekilde hafta sonlarına denk gelecek şekilde planlanacak.

'SORUNU AKP'NİN ÇÖZECEĞİNE VURGU YAPIN'

Sahada yapılacak ziyaretler sırasında ‘vatandaşla hiçbir şekilde polemiğe girilmemesi’, anlık çözüm gerektiren taleplerin bekletilmeden yerine getirilmesi ve AKP'nin 20 yıllık icraatının hatırlatılarak, bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla problemlerin yine AKP tarafından çözüleceğine vurgu yapılması istendi.

'SEÇİM HAZIRLIKLARININ BAŞLATILMASI ANLAMINA GELİYOR'

AKP kurmayları yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verirken “Yıl sonuna kadar AK Parti görünür bir şekilde sahada olacak. Bütün ilçelere ziyaretler tamamlanacak. 2023 seçimlerinin yol haritası bu toplantılarla belirlenecek. Vatandaştan gelen talepler, sıkıntılar anlık çözüm gerektiriyorsa telefon trafiği ile bu meseleler çözülecek. Diğer talepler raporlanarak hükûmete ve partiye bildirilecek. Her şehrin kendine özgü sıkıntıları, talepleri belirlenecek. Bu ziyaretler ve programlar 2023 seçimlerine yönelik hazırlıkların da başlatılması anlamına geliyor. AK Parti’den uzaklaşma eğiliminde olan seçmeni yeniden AK Parti’ye çekmenin yanı sıra, yaşanan sıkıntıların yine AK Parti tarafından çözüleceğine yönelik gerçekliği de vurgulayacağız. Her türlü eleştiriye açık olarak vatandaşı sonuna kadar dinleyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.