Anahit Sahne'den yeni yılın ilk programı

Anahit Sahne 2019’a gelenekselden deneysele, klasikten elektroniğe uzanan, geniş bir yelpazeye yayılan çok sesli ve çok renkli Ocak ayı programıyla başlıyor. Müziğin her rengi, performansın her sesini sunmayı vaat eden mekânda bu ay Cümbüş Cemaat, Debdebe, Melike Şahin, Akustik Kabare, Vomank ve Hedonutopia sahne alacak.

Beyoğlu’nun yeni mêkanı Anahit Sahne, müzikten tiyatroya, sahne performanslarından film ve edebiyat festivallerine hatta enstalasyonlara ev sahipliği yapıyor. Beyoğlu’nun çok kültürlü dokusunu temsil etmeyi, farklı sesleri bünyesinde barındırmayı, bir kültür ve sanat alanı yaratmayı amaçlayan mekân, ismini Beyoğlu’nun simgesi Madam Anahit’ten alıyor. Anahit’in Ocak programında konserlerden kabarelere birçok etkinlik var.

Birçok kültür ve coğrafyanın geleneksel müziklerini farklı bakış açılarıyla harmanlayan Cümbüş Cemaat, 4 Ocak’ta Anahit’te sahne alıyor. Formlara dayalı kalmadan, özgün yorumlarla müziklerini icra eden Cümbüş Cemaat, müziğin konuşabildiğimiz veya anlayabildiğimiz diller ötesinde olduğu inancıyla çalıp söyleyecek.

anahit-sahne-den-yeni-yilin-ilk-programi-542764-1.

Anahit Sahne 5 Ocak akşamı, Sinema TV Sendikası’nın Dayanışma Partisi’ne ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda sendikanın dördüncü kuruluş yıldönümünün kutlanacağı gecede sürpriz isimler DJ setinde olacak.

anahit-sahne-den-yeni-yilin-ilk-programi-542765-1.

“Canlı gibi ama tam değil. Dub gibi ama dub hiç değil. Elektro, eklektik. Hep bir yerin dolayları, sentetik ama sentez değil” diyerek kendini tanımlayan Debdebe, 11 Ocak’ta Anahit Sahne’de. Debdebe’nin müşterekleri; FitiSound, Volkan İncüvez ve Seçkin Erdi izleyicilere fısıltıdan gürültüye uzanan bir gece vaat ediyor.

“Tutuşmuş Beraber”, “Bi’ Fırlatsam”, “Deli Kan” ve “Sevmek Suçsa Suçluyum” gibi şarkılarıyla hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine ulaşan Melike Şahin, Anahit’te sahne alıyor. Kadife sesiyle, alaturka ve arabesk türüne getirdiği ferah yorumuyla dikkat çeken Şahin 12 Ocak’ta dinleyicilerle buluşacak.

Vokalde Fulya Özlem, Kanun’da Fotini Kokkala ve Ud’da Marina Liontou’dan oluşan Akustik Kabare, 13 Ocak’ta Anahit Sahne’de izleyicilerle buluşacak. Yirminci yüzyılın başındaki şehir musikisinden etkilenerek bestelenen kantolar, tangolar ve fasıl şarkılarının seslendirileceği gece, aynı zamanda geçmişten bugüne uzanan müzikal bir İstanbul yolculuğu.

anahit-sahne-den-yeni-yilin-ilk-programi-542766-1.

Klasik Ermeni müziğine yakın duran ama onun sınırlarını da aşan Vomank, 19 Ocak’ta Anahit Sahne’de. Geçmişin hikâyesini ve geleceğin hayalini bir arada tutarak bugünü anlatma gayreti içinde olan Vomank, çok iyi bilinen ve farklı dillerde de söylenen geleneksel ezgilerden, şairlerin şiirleri üzerine yapılan beste çalışmalarına çok sesli ve çok renkli bir performans sergileyecekler.

Adını “Arzu Ütopyası”ından alan Hedonutopia, 26 Ocak’ta deneysel müzik severlerle Anahit Sahne’de buluşuyor. Elektronik ritimler, uçucu melodiler ve derin vokaller ile deneyselliğin çorak topraklarından, melankolinin derin sularına uzanan Hedonutopia; türler, tınılar ve duygular arasında gezinen bir müzikal yolculuk vaat ediyor.