Açılış töreni nedeniyle TBMM’de toplanan CHP MYK’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kurmaylarına “Baskın seçime hazırlıklı olun” uyarısında bulundu.

Anamuhalefet, baskın seçim için hazırlanıyor

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Yeni yasama yılı açılışı nedeniyle CHP, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını TBMM'de gerçekleştirdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK’de seçim ve yeni anayasa çalışmaları ile TBMM’deki olası düzenlemeler ele alındı.

CHP MYK toplantılarında kurmaylarından, “her an seçim olacakmış gibi” çalışmalarını isteyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu kez "baskın seçim" beklentisini dillendirdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, MYK’de yaptığı konuşmada, “Türkiye siyasetinin bugün geldiği noktada baskın seçim dahil olmak üzere her türlü gelişmeye hazırlıklı olun. Yarın seçim olacakmış gibi çalışın. Bu kapsamda vaatlerimiz başta olmak üzere her konuda çalışma yapın ve halka bunları anlatın” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun ayrıca TBMM çalışmalarında “titiz” olunmasını ve Genel Kurul’un boş bırakılmamasını istediği de öğrenildi.MYK toplantısının ardından gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Gündemimizde ağırlaşan işsizlik, mutfakları ve cüzdanları yakıp kavuran hayat pahalılığı, yurttaşlarımızı ezen borç yükü, Erdoğan’ın 'Şahsım Vesayet Rejimi'nde, devlet yönetiminde yaşanan tıkanma, İdlib başta olmak üzere dış politikamızdaki savrulma konuları yer aldı” dedi.

MECLİS PARMAK KALDIRMA MAKİNESİ

“Türkiye’yi uçuracak” denilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin çok sayıda kalıcı sorunu beraberinde getirdiğini vurgulayan CHP Sözcüsü Öztrak, şunları söyledi:

“Saray beslemeleri dışında 84 milyon yurttaşımız büyük sıkıntı içinde. Biz bu ucube rejimin, Türkiye Cumhuriyeti’nin genlerine ters olduğunu, fıtratına ters düştüğünü hep söyledik. Devlet tek bir kişinin değil halkın devletidir. Ve bu devletin en güçlü taşıyıcı kolonu, Gazi Meclisimizdir. Erdoğan’ın ucube vesayet rejimi, bu taşıyıcı kolona darbe vurmak için elinden geleni yaptı. Meclis’in yasama yetkilerini gasp etmeye kalktı. Meclisin denetim yetkilerini budadı. Kurduğu vesayet rejimiyle AK Parti ve MHP milletvekillerini, parmak kaldırma makinesine çevirdi.” “Ülkenin geçmişini sattılar. Geleceğine de beşli çete adına ipotek koydular. Milletimiz 'Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin yaptığı hataların, yanlışların, çektiği peşkeşlerin bedelini ödemekten bıktı, sıtkı sıyrıldı. Ama haramın temeli olmaz, hak yerde kalmaz.”