Dolar/TL kurundaki durumla ilgili fikri sorulan Marmara Capital Genel Müdürü, “Piyasaya istikrar sağlayacak bir şey yapılabilir aslında. Anayasa’nın birinci maddesine şu yazılır: Bundan sonra AKP dışında hiçbir parti seçimi kazanamaz” diyerek ironik bir dille iptal kararına tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK’nin İstanbul kararının ardından yaptığı “Artık herkes konuşacak, iş dünyası, sanatçılar […]

Anayasa’ya ‘AKP dışında kimse seçimi kazanamaz’ yazalım

Dolar/TL kurundaki durumla ilgili fikri sorulan Marmara Capital Genel Müdürü, “Piyasaya istikrar sağlayacak bir şey yapılabilir aslında. Anayasa’nın birinci maddesine şu yazılır: Bundan sonra AKP dışında hiçbir parti seçimi kazanamaz” diyerek ironik bir dille iptal kararına tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK’nin İstanbul kararının ardından yaptığı “Artık herkes konuşacak, iş dünyası, sanatçılar konuşacak” çağrısının yankıları sürüyor. İmamoğlu’nun çağrısına sanatçıların yanı sıra iş insanlarından da destek gelmeye başladı.

Fon yönetim şirketi Marmara Capital’in Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Acun, dün BloombergHT’de Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’da seçim iptali kararının ardından Türk lirasında yaşanan değer kaybını yorumladı.

Acun, katıldığı programın sunucusunun, dolardaki yükselişe ilişkin “İlk gün tepkisi midir?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Şöyle bir önerim olabilir: Türkiye’nin risk primi düşürecek, Türk lirasına güven sağlayacak, piyasaya istikrar sağlayacak bir şey yapılabilir aslında. Yapılacak şey de çok basit. Anayasa’nın birinci maddesine şu yazılır: Bundan sonra AKP dışında hiçbir parti seçimi kazanamaz, iki AKP’nin yüzde 80’in altında aldığı her seçim yenilenir. Bunu yazarsak bence Türkiye’nin risk primi bayağı aşağı inebilir.

Çünkü Rusya’dan daha ucuzuz diye konuşuyoruz, şimdi Rusya’da demokrasi yok değil mi? Kimse iddia edemez. Nasıl oluyor da hiç demokrasi olmayan bir yerden bizim gibi demokrasi olan bir piyasa politik etkilerle oradan daha ucuz bir hale gelebiliyor? Bu sorunun cevabı enteresan değil mi?”