Android 11’in ilk geliştirici önizlemesi yayınlandı. Önizlemede telefonlara yerleşik bir ekran kaydedici özelliğinin getirildiği görüldü

Android 11 ile gelecek yenilikler paylaşıldı

ABD’li teknoloji devi Google, 2020 yılı içinde kullanıcılara sunacağı yeni işletim sistemi Android 11’in ilk geliştirici ön izlemesini yayınladı.

Geçtiğimiz hafta, Android Developers sitesinde Android 11 için geliştirici ön izleme sayfasını yanlışlıkla yayınlayan ABD’li şirket, merakla beklenen beta sürümünü bu kez resmen geliştiricilerle paylaştı.

webtekno'nun haberine göre; Android 11 ilk geliştirici önizlemesinde; yeni kullanıcı gizliliği seçenekleri, kamera özellikleri için destek, daha iyi biyometrik güvenlik, 5G ve katlanabilir cihazlar için yeni uygulamalar ile delikli ekran ve şelale ekranlı telefonlar için uygulama desteği gibi pek çok yenilik bulunuyor.


Yalnızca geliştiricilerin erişebileceği beta sürümü, Google Piksel cihazları ile sınırlı olacak.

Google, Android 10 ile akıllı telefonlar için sistem çapında bir gelişmiş bir karanlık mod sunmuştu. Şirket şimdi, Android 10 beta sürecinde kaldırdığı karanlık mod zamanlama özelliğini Android 11’de geri getiriyor.

Google’ın yeni nesil işletim sistemi Android 11, 12-14 Mayıs'ta düzenlenecek Google I/O 2020 konferansında gün yüzüne çıkacak. Eylül ayında Pixel marka akıllı telefonlar için piyasaya sürülmesi beklenen yeni işletim sistemi, daha sonra diğer Android cihazlar için de yayınlanacak.