Android'in mucidinin gizemli telefonu ortaya çıktı

699 dolarlık fiyatıyla dikkat çeken telefon titanyumdan yapıldı. 3 kamerası bulunan bu ilginç telefonun ön yüzünün tamamı ekrandan oluşuyor.

Gizemli telefon ortaya çıktı

Android'in mucidi Andy Rubin'in merakla beklenen gizemli telefonu Essential ortaya çıktı.

Merakla bekleniyordu

Teknoloji dünyası Ocak ayında Andy Rubin'in duyurduğu akıllı telefon dünyasını baştan aşağı değiştireceği vadedilen telefonu bekliyordu.

Sonunda o gün geldi ve bu sıradışı telefon tanıtıldı. 5 farklı renk seçeneğine sahip Essential'ın en dikkat çeken özelliği titanyum ve seramik karışımından yapılmış olması. Bu da sağlamlık açısından telefonu öne çıkarıyor.

O kadar sağlam ki kılıfa gerek yok

Bu telefon eğilip bükülmüyor, kolay kolay çizilmiyor, yüzeyinde çöküntüler yaşanmıyor.

Titanyum alüminyumdan çok daha güçlü bir metal. Firma bu kadar sağlam bir telefon için herhangi bir şekilde kılıf üretmeyeceklerini ve satmayacaklarını çünkü telefonlarının dayanıklılığına güvendiklerini söylüyor.

Logo mogo yok

Telefonun bir başka özelliği ise üzerinde logo olmaması. Firma bunu 'telefonunuz sizin kişisel malınızdır' diye açıklıyor.

Uçtan uca ekran

Essential'ın 5.7 inçlik QHD ekranı 2560*1312 piksel çözünürlüğü ve 19:10 en/boy oranıyla dikkat çekiyor. Galaşy S8 ve LG G6'nın 18:9'luk en boy oranına sahip olduğunu hatırlatalım. Yani Essential iki rakibinden de geniş ekran asahip. Ekran Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Çerçevesiz Ekran uçtan uca ön yüzün tamamını kaplıyor.

Hızlı

64 bit Octa-core Qualcomm Snapdragon 835 işlemci 2.45 GHz hızıda. Ayrıca Adreno 540 grafik işlemci desteği mevcut.

Dikkat çeken özellikleri

4GB RAM, 128 GB'lık dahili hafıza dikkat çekici. Bluetooth 5.0 LE, Wifi 802.11'le gelen Essential'ın kulaklık çıkışı yok. USB Type-C telefonun tek giriş nokta.ı NFC, GPS vs. gibi özellikler de mevcut.

Dikkat çekici kamera özellikleri

Telefonun arkasında 13 megapiksellik iki kamera sensörü var. Birisi renkli öteki ise siyah-beyaz lense sahip. ikisinin de diyafram açıklığı f/1.85.

Kamera hibrid otofokus sistemini destekliyor. 30 fps ile 4K video, 60 fps ile 1080p video, 120 fps ile de 720p video çekebiliyor. Kameraların kullandığı teknoloji, diğer telefonlardaki normal kameralara göre düşük ışıkta objeleri yüzde 200 daha aydınlık çekebiliyor. Ön kamera ise 8 megapiksel, 4K video çekebiliyor.

android-in-mucidinin-gizemli-telefonu-ortaya-cikti-294524-1.

Henüz bilinmeyenler

Telefonun pili 3040 mAh ve hızlı şarjı destekliyor.

Telefonun önünde bir de parmakizi okuyucu mevcut. Dock'u da olan telefon manyetik bağlantı sağlıyor. Böyle şarj için herhangi bir kablo gerekmiyor.

Telefonun su geçirmezlik özelliği olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadı. MicroSD desteği olup olmadığı da net değil. Boyutları ise 141,5*71.1*7.8 mm.

Manyetik konnektör bağlantısı

İşletim sistemi Android, ancak nasıl bir arayüz olduğu açıklanmadı. Andy Rubin'in Android geçmişi, telefon için iddialı konuşması bizi sıradışı bir arayüzün beklediğini düşündürüyor.

Essential, ABD'de bugünden itibaren Essential.com'dan önsipariş verilebilecek.

Uluslararası çıkış tarihi ise daha sonra açıklanacak.

Firma ayrıca telefona manyetik konnektörlerle bağlanan bir 360 derecelik kamera da üretti. Bu kamera ve telefonla birlikte alındığında önsiparişte fiyat 749 dolar oluyor. Sonrasında ise kamera tek başına 199 dolardan satışa sunulacak.