ABD’li aktris Angelina Jolie, Afganistan’daki trajediye dikkat çekmek için Instagram hesabı açtı. Bir Afgan kızın kendisine gönderdiği mesajı paylaşan Jolie, mültecilerin yük gibi görülmesinin mide bulandırıcı olduğunu dile getirdi.

Angelina Jolie, Afgan mülteciler için Instagram hesabı açtı ve bir mektup paylaştı

Sosyal medya hesabı bulunmayan ABD’li oyuncu Angelina Jolie, açtığı Instagram hesabında "Temel insan hakları için mücadele veren insanların hikayelerine" yer vereceğini belirtti.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) iyi niyet elçisi olan Jolie, bir Afgan kızın yazdığı mektubu paylaştığı ilk gönderisinde, 11 Eylül’den iki hafta önce Afganistan’da Taliban’dan kaçan Afgan mültecilerle görüştüğünü yazdı.

İlk paylaşımında Afgan bir genç kızın mektubuna yer veren oyuncu, "Bu Afganistan'daki bir genç kızdan gönderilmiş bir mektup. Şu anda Afganistan halkı sosyal medyada iletişim kurma ve kendilerini özgürce ifade etme özgürlüğünü kaybediyor. Ben de Instagram'a insan hakları için mücadele edenlerin hikâyelerini ve seslerini anlatmaya geldim" yazdı.

"ANLAŞILMASI İMKâNSIZ BİR BAŞARISIZLIK"

Jolie, Afganların ülkelerini saran korku ve belirsizlik nedeniyle yeniden yurtlarından olmaları karşısında üzüntüsünü ifade etti. Oyuncu "Bunca harcanan zaman ve paradan sonra, dökülen kanın ve kaybedilen hayatların bu sonuca ulaşması, anlaşılması imkânsız bir başarısızlık" yorumunu yaptı.

Jolie, dünyanın en yetenekli insanları olarak tanımladığı Afgan mültecilerin yük gibi görülmesini de mide bulandırıcı olarak değerlendirdi.

angelina-jolie-afgan-multeciler-icin-instagram-hesabi-acti-ve-bir-mesaj-paylasti-912828-1.