İlk albümü “Senden Yolum Geçmez’i dinleyici ile buluşuran Anıl Durmuş’un şarkılarında arabesk sözlere elektronik dokunuşlar, güncel ritim ve müzik eşlik ediyor.

Anıl Durmuş: Kendimi arayışım devam edecek

CİHANGİR KÖROĞLU

Anıl Durmuş’un ilk albümü “Senden Yolum Geçmez”, Universal Music Türkiye etiketiyle geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

Durmuş’un ilk albümü; sözleriyle arabeske göz kırpan, güncel sound’uyla da günümüzü yakalayan dokuz parçadan oluşuyor.

“Senden Yolum Geçmez”in prodüktörlük görevini ise Mert Demir üstleniyor. Anıl Durmuş ile ilk albümüne dair konuştuk.

>> İlk albümün Senden Yolum Geçmez dinleyici ile buluştu. Sözlerde arabesk yoğunluk, müzikte ise elektronik düzenlemeler dikkat çekiyor. Neler söylemek istersin?

Albüm süreci çok keyifli geçti. Albümde yer alan şarkıların sözlerini Tarık Tırıl ve Mert Demir üstlendi. Beni ifade eden örgülerin içerisinde olduğu bir sound yakaladığımıza inanıyorum. Elektronik müziği hep sevmişimdir. Biz müziğimizi yaparken keyif aldık. Umarım ki dinleyicilerim de dinlerken keyif alıyorlardır.

>> Albümde söylemekten en fazla keyif aldığın şarkı hangisi oldu?

Şarkılarımın hepsini çok seviyorum. Birbirinden çok ayırt etmiyorum. Ara ara galiba favorim bu dediklerim oldu ama hepsini söylemekten çok keyif alıyorum.

>> Tarzındaki değişimi müziğinde kullandığın elektronik dokunuşlardan, albüm fotoğrafına kadar görebiliyoruz. Bu değişim hakkında neler söylemek istersin?

Ben yenilenmeyi, kendimi geliştirmeyi seven birisiyim. Bu albüm de böyle gelişti. Kendimi aradığım zamanlarım oluyordu. Her zaman da arayışım devam edecek. Üzerine koya koya gitmeye devam edeceğim.

>> Albümde Mert Demir prodüktörlüğü kendini belli ederken, iyi bir uyumdan bahsetmek mümkün. İleride başka ortak projeler de olacak mı?

Tabii ki Mert Demir'le çalışmalarımız devam ediyor ve edecek.

>> Yaptığın müzik için yeni nesil arabesk tanımını yapmak mümkün mü?

Yeni nesil arabesk değil aslında. Bir tarz olarak bakıldığında kendi içinde özgün bir tavrı var.

>> Sahne programları yoğun olan bir isimsin. Geçtiğimiz günlerde Türkiye müziği talihsiz bir olay yaşadı ve Ankara’da bir müzisyen yaşamını yitirdi. Bu konu hakkında neler söylemek istersin?

Çok üzücü bir durum. Hepimizin içinin kan ağladığı bir olay. Başımız sağ olsun.

>> Türkiye’de neredeyse her kesimden insan mutlaka arabesk müzikle bir şekilde temas kuruyor. Farklı müzik tarzlarından üretimler de olsa, içerisinde arabeske dair bir şey yakalanıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?

Arabesk bizim kültürümüz. Arabesk müzik benim fikrim içerisinde çok fazla gerçek hislerin içinde bulunduğu samimi bir tür. Ben de kendi müziğimde arabesk tınılarını duyuyorum.

>> Hayatın boyunca müziği kovalamış bir insansın. Herkes seni yıllar önce bir amatör müzik videosuyla tanıdı. Sonrası TV yarışmaları, çıkardığın şarkılar diye devam etti. Yorgun düştüğün zamanlar olmadı mı?

Tabii ki oldu. Kesinlikle kolay bir yolculuk değildi, hala da değil. Keyif aldığım bir mesleğim var. Bu bana göre çok değerli. O yüzden bende çok büyük yorgunluklar bırakmadı.

>> Hayatta olan veya olmayan bir müzisyenle düet yapmak istesen bu isim kim olurdu?

Müslüm Gürses.

>> Kendi müzik tarzın dışında denemek istediğin bir tarz var mı?

Genelde istediklerimi yapan birisiyim. Fazlasıyla tarz değişikliği yaptığımı da düşünüyorum.