Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Erdoğan, Aslanlı Yol'dan Anıtkabir'e yürürken Anıtkabir'in bahçesindeki bir grup kişi ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’ sloganları attı.

Anıtkabir'de 'Zafer Bayramı' töreni: Erdoğan sloganları atıldı!

Anıtkabir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende bir grup kişi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sloganları attı. Kalabalık, Erdoğan için "Dik dur eğilme, bu millet seninle" tezahüratı yaptı.

Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

Büyük Zafer'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında, ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.

Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, komutanlar, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

anitkabir-de-zafer-bayrami-toreni-erdogan-sloganlari-atildi-1057943-1.

Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından Büyük Zaferin 100'üncü seneidevriyesinde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, Büyük Millet Meclisi'nin mümtaz üyelerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Kahraman şehitlerimizden aldığımız ilhamla Türkiye Cumhuriyeti'ni, bizlere çizdiğiniz hedefler istikametinde ilerletmeye, başta ekonomi, savunma ve diplomasi olmak üzere her alanda güçlendirmeye devam ediyoruz. Küresel salgın krizini alnının akıyla atlatan ülkemiz, bölgesinde yaşanan çatışmaları da başarıyla yönetmekte, barış ve istikrarın yeniden tesisi için tüm dünyanın takdirini toplayan diplomatik hamlelere imza atmaktadır. Büyüyen, güçlenen, öz güveni yüksek vatandaşlarıyla birlikte mazlumların da umudu olan bir Türkiye'nin inşasını ne müstevlilerin oyunları ne de eli kanlı terör örgütlerinin saldırıları engelleyemeyecektir. Ruhun şad olsun."

Anıtkabir, devlet töreninin ardından halkın ziyaretine açıldı.

anitkabir-de-zafer-bayrami-toreni-erdogan-sloganlari-atildi-1057944-1.

ANITKABİR'DE ERDOĞAN SLOGANLARI

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törende bir grup kişi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sloganları attı.

Tepki çeken görüntülerde Erdoğan Aslanlı Yol'dan Anıtkabir'e yürürken bir grup ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’ sloganları attı.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

29 Ekim 2019'da Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında da bir grup ‘rabia’ işareti yapmış ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" diyerek Erdoğan'a tezahüratta bulunmuştu.

Ayrıca 10 Kasım 2019'da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü için Anıtkabir'de düzenlenen törende bir grup tarafından ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları atılmıştı.

Yine 30 Ağustos 2020'de de Anıtkabir'deki Zafer Bayramı töreninde Erdoğan sloganları atılmıştı.