Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törende birkaç kişinin "Her yer Tayyip, her yer Erdoğan" sloganı atması tepki çekti. CHP'li Tuncay Özkan, "Ne anıt mezara saygı bilirler ne de ülkenin kurucusuna. Bu vefasızlığa yazıklar olsun" dedi.

Anıtkabir'deki 'Her yer Tayyip, her yer Erdoğan' sloganlarına tepkiler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıl dönümünde Anıtkabir’de düzenlenen resmî törenle anıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerken, avludaki birkaç kişi “Reis”, “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganı attı.

Anıtkabir'deki Erdoğan sloganları tepki çekti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugün Anıtkabir’de utanç verici bir tablo yaşandı. Öne geçirilmiş 8-10 militanı, oradaki binlerin yalnız bırakmasıysa işin güzel yanıydı. Tayyip Erdoğan’ın Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdıklarını kabul etmiyor, kınıyor; milletimize şikâyet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Ne anıt mezara saygı bilirler ne de ülkenin kurucusuna. Bu vefasızlığa yazıklar olsun" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Suudi Arabistan Kralı için ulusal yas ilan edenler, 10 Kasım'da Anıtkabir'e getirdikleri çığırtkanlarına slogan attırıyorlar! 10 Kasım bu toprakların en büyük devrimcisi olan Mustafa Kemal Atatürk'e saygı günüdür. Anıtkabir, saygısızlık ve şakşakçılık yapma yeri değildir!" ifadelerini kullandı.