Ankapark anketinde ‘yeşil alan’ talebi önde
Fotoğraf: DHA

HABER MERKEZİ

Ankara’da mahkeme kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Ankapark’ın geleceği için düzenlenen ankete ilk 3 gün 59 bin 149 kişi katıldı. Ankette talan edilen Ankapark’ın en çok yeşil alan olması için oy kullanıldı. Bunu sırasıyla hayvanat bahçesi, Atatürk Orman Çiftliği, yürüyüş alanı, eğlence alanı seçenekleri takip etti. Ankete en yoğun katılım Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut ilçelerinden oldu. En az katılım ise Evren ilçesinde gerçekleşti.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çankaya İleri Mahallesi’nde yapılacak konutların temel atma töreninde Ankapark ile ilgili konuştu. Kurum, "Projeyi eleştirebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz. Bunların hepsini anlayabiliriz. Ancak Ankara’nın göbeğinde bulunan bu mekanın çürümesine, metruk bir hale dönüşmesine göz yummanızı anlayamayız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kurum’un açıklamalarına yanıt verdi. Torun, Twitter üzerinden şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu ucubeye 801 milyon dolar harcayan da çürümeye terk eden de sizin iktidarınız. Milletten özür dileyeceğiniz yerde belediyemizi suçlayarak ancak komik duruma düşersiniz. Ankapark yıllardır oradaydı. Belediyemiz mahkemelerde hukuk mücadelesi verirken, siz neredeydiniz?"