Ankara Büyükşehir Belediyesinin eski Başkanı Melih Gökçek'in “en büyük projem” diyerek yaklaşık 3 milyar TL harcadığı Ankapark’ın işletmesi için teklif veren firma olmaması sebebiyle ihale 4’üncü kez ertelendi

Ankapark ihalesi 4’üncü kez ertelendi

BİRGÜN / ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesinin eski Başkanı Melih Gökçek'in, Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) arazisinde, 1 milyon 100 bin metrekare genişliğinde bir araziye inşa ettirdiği Ankapark’ın işletmesi için teklif veren firma olmaması sebebiyle ihale 4’üncü kez ertelendi. Gökçek’in iddiası Türkiye’nin Paris’teki Disneyland, Los Angeles’taki Universal Studios ile yarışmak olsa da firmalar Ankapark’ın işletmesine yine talip olmadı.

AOÇ Kanuna aykırı şekilde 29 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Ankapark'ın işletme ihalesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Encümen Toplantı Salonu'nda yapıldı. İhaleyi takip eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Hukuksuz bir şekilde inşa edilen Ankapark’ın işletmesinin ihalesi hukuksuzdur. Ankapark AOÇ’ye iade edilene kadar mücadele edeceğiz. Başkent’i büyük kamu zararına uğratan Gökçek ve bu zararda ısrar eden Mustafa Tuna yargılanmalıdır. Ankapark’ın işletmesi ne hukuken ne de ekonomik olarak mümkün değil, Hurda karşılığı söküm ihalesi yapsınlar, kamu zararını da Gökçek’ten tazmin etsinler” diye konuştu.

İŞLETME GİDERLERİ YILLIK 1 MİLYARI BULACAK

Bu ihaleyi sürdürmenin akla ziyan olduğunu belirten Candan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Ankapark 3 milyarı bulan maliyetiyle Ankara'nın kara deliğidir. 3 bin personel çalışacak Ankapark’ta personel giderleri, elektrik, 100 bin metrekarelik gölet ve fıskiyenin işletme giderleri, 100 bin metrekarelik kapalı alanın ısıtılması, oyuncakların daha işletmeye açılmadan eskimeye başlamış olması ile bakım onarımı da hesaplandığında, işletme giderleri yıllık 1 milyarı bulacaktır. Ankapark’ın zemini su varlığı yüksek, gevşek bir zemindir. Birinci derece mutlak tarım alanıdır. AOÇ alanlarında ticaret yapılamayacağı kanunda çok açık ve nettir. Bu ihale sonuçlanmayacak kimsede talipli olmayacak. Yapılması gereken alanın tasfiye edilmesi ve AOÇ’ye iade edilmesidir.”