‘Ankapark’ta oyuncakları korumalar çalıştırıyor’

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yaptırılan Ankapark’ta yaşanan sorunlara bir yenisi daha eklendi. İnşa sürecinde Atatürk Orman Çiftliği arazisine zarar verdiği gerekçesiyle eleştirilen ve 750 milyon dolara mal olduğu belirtilen Ankapark’taki oyuncakların beş gündür bakımının yapılmadığı iddia ediliyor.

Oyuncakların bakımını yapmakla görevli olan ve dört aydır maaşlarını alamadıkları için geçtiğimiz günlerde iş bırakma eylemi yapan işçilerin tesise girişi yasaklandı. BirGün’e konuşan Ankapark teknisyeni Alican Kaya, oyuncakları korumalar ile garsonların çalıştırdığını belirterek, “Parka gelen vatandaş için yeni kazalara davetiye çıkarılıyor” dedi.

İŞÇİLER İŞ BIRAKMIŞTI

Ankapark’ta çalışan işçiler, dört aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle 16 Ekim Çarşamba günü iş bıraktı. İş bırakma eyleminin ertesi günü işi gelen işçiler, güvenlik görevlilerine verilen talimat ile tesise alınmadı. Hiçbir gerekçe sunulmaksızın parka sokulmayan işçiler, beş gün boyunca parkın önünde toplanarak işe geldiklerine ilişkin tutanak hazırladı. İşçilerden edinilen bilgiye göre, işletmeci firmanın temsilcileri, açık olan parktaki oyuncakların çalıştırılması için bazı işçileri, “Paranızı yatıracağız” vaadiyle içeri aldı. Oyuncakların çalıştırılması için içeri alınan çalışanlardan bazılarının tesiste garsonluk yapanlardan seçildiği öne sürüldü.

BEŞ GÜNDÜR BAKIM YOK

Ankapark çalışanı Alican Kaya, beş gündür oyuncaklara bakım yapılmadığını belirterek, işçiler içeri alınmadığı için bazı oyuncakların korumalarca çalıştırıldığını anlattı. Kaya, “Küçük de olsa kaza haberleri gelmeye başladı. Daha kötü şeyler olmaması için buna dur denilmesi gerekiyor. Teknik ekip olarak sorumluluk kabul etmiyoruz” diye konuştu.

‘SİZE PARA KALMIYOR’

Kurt, dün oyuncakların bakım günü olduğunu ancak teknisyenlerin yine içeri alınmadığı ifade ederek şunları söyledi: “Teknik ekipte çalışan biri olarak buraya gelecekleri uyarmak istiyorum. İçerideki hiçbir oyuncağın bakımı yapılmıyor. Patronun yanında olanları, ‘Paranızı vereceğiz’ diyerek içeri aldılar. Ama duyduk ki onlara da para vermemişler. Patron, ‘Neden bizi mağdur ediyorsunuz?’ sorusuna, ‘Para yok, hacizler geliyor, size para kalmıyor’ şeklinde cevap veriyor.”

Patronun, tepki gösteren işçilere, “Para yok, ben bedava çalıştıracak insanlar bulurum” dediğini iddia eden Kurt, “Sosyal medyadan pazartesi gününün bakım günü olduğu yönünde yaptıkları duyuru da gerçeği yansıtmıyor” ifadesini kullandı.