Bendevi Palandöken, Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın 27. Olağan Genel Kurulu’nda 681 oy ile güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanlığına yeniden Bendevi Palandöken seçildi

Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın 27. Olağan Genel Kurulu, Ankara Ticaret Odası Congresium’da bugün yapıldı. Mevcut Oda Başkanı ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Alparslan Aydın ve Ramazan Yalçın başkanlığa aday oldu.

Saat 17:00’ye kadar yapılan oylamanın ardından sonuçlar açıklandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre; Palandöken 681 oy alarak yeniden başkan seçildi. Aybaş 190 oy, Yalçın 172 ve Aydın da 73 oy aldı.

BENDEVİ PALANDÖKEN KİMDİR?

Malatya’da 1949 yılında dünyaya gelen Bendevi Palandöken, 1962 yılında Ankara’nın Cebeci semtinde bakkal olarak başladığı meslek hayatını halen aynı dükkânda devam ettiriyor. 1965 yılında Denetim Kurulu üyeliğine seçildiği Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası’nda 1978-1984 yılları arasında başkan vekilliği görevi yapan Palandöken, 1984 yılından bugüne kadar Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Palandöken, 1978 yılında kurduğu Ankara Bakkallar Bayiler Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin başkanlığını da halen yapıyor. 1984 yılında Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından başkan vekilliği görevi yapan Bendevi Palandöken, 1990 yılında yapılan genel kurulda Federasyon Başkanlığı’na seçildi.