Ankara Barosu Başkanlığı Ankara’nın Çubuk ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gerçekleştirilen linç girişimi ile ilgili olarak Çubuk Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ve linç girişiminde bulunmak isteyenler ve azmettiriciler ile eylemlere bizzat katıldığı tespit edilenler hakkında ‘İnsanlığa karşı işlenmiş suç’ ve ‘Halkı kin ve düşmalığa […]

Ankara Barosu’ndan linç girişimine ilişkin suç duyurusu

Ankara Barosu Başkanlığı Ankara’nın Çubuk ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gerçekleştirilen linç girişimi ile ilgili olarak Çubuk Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ve linç girişiminde bulunmak isteyenler ve azmettiriciler ile eylemlere bizzat katıldığı tespit edilenler hakkında ‘İnsanlığa karşı işlenmiş suç’ ve ‘Halkı kin ve düşmalığa tahrik’ten suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda “Çubuk’da yaşananların planlı ve sistematiik olduğunun diğer kanıt da Güneş Gazetesi’nin “Mutlu musun Ekrem” manşetidir. Bu başlık, kışkırtıcı yayın yapan gazete ve basında, olayın ne kadar planlı ve beklenen bir durum olduğunu, ne kadar sistematik olduğunu gözler önüne sermektedir” ifadeleri kullanıldı.