Çin Büyükelçiliği’nin Meral Akşener ve Mansur Yavaş’ı etiketleyerek yaptığı paylaşım ardından Ankara Büyükeşehir Belediyesi bugün Çin’in Ankara Büyükelçiliği önünde kazı çalışması yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Çin Büyükelçiliği önünde ‘kayıp kaçak kazısı'

Çin Büyükelçiliği'nin resmi hesabından Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Baknaı Meral Akşener hakkında yapılan paylaşım hakkındaki tartışma sürerken, ABB’den Çin’e ilginç bir yanıt geldi.

Bugün, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresİ (ASKİ) ekipleri, kayıp kaçak arama çalışmaları kapsamında Çin Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlattı.

ABB kaynakları BirGün’e, söz konusu çalışmayı doğruladı.

Çin Ankara Büyükelçiliği, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı etiketleyerek paylaşımda bulunmuştu. Çin Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır. @meral_aksener @mansuryavas06" ifadeleri kullanılmıştı.

ankara-buyuksehir-belediyesi-nden-cin-buyukelciligi-onunde-kayip-kacak-kazisi-861818-1.

Bunun ardından Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Liu Şaobin, Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımların yarattığı rahatsızlık nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

Gelişmeler üzerine açıklama yapan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, “Türkiye'de bazı kişilerin teröristleri ve Çin içinde ayrılıkçılığı teşvik ettiğini” savundu. Pekin'de günlük basın toplantısında konuşan Zhao, "Umarız Türkiye'de her kesimden insanlar, Çin'in ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma yönündeki katı pozisyonunu doğru, mantıklı ve objektif bir biçimde görebilir" dedi.

Öte yandan bugün de İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ve partililer, Meral Akşener ile Mansur Yavaş'ı hedef alan açıklama nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin önüne ''Burası Ankara'' yazılı siyah çelenk bıraktı.