Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafikte motosiklet sürücülerine karşı farkındalık yaratmak ve kazaların önüne geçmek amacıyla Başkent’in dört bir tarafına “Motosikletleri Farkedin, Aynaya Bakın, Bizi Görün” yazılı uyarı levhaları yerleştirmeye başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden motosiklet sürücüleri için farkındalık levhaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son dönemde trafikte artan motosiklet kazalarını önlemek amacıyla farkındalık yaratacak bir uygulamayı başlattı.

Motosiklet kazalarına karşı önlem almak ve toplum bilinci oluşturmak amacıyla Başkent’in dört bir tarafına “Motosikletleri Farkedin, Aynaya Bakın, Bizi Görün” yazılı uyarı levhaları yerleştirilmeye başlandı.

UYARI LEVHALARI ORTA REFÜJLERE YERLEŞTİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi, motosiklet kullanan sürücülerin dışında özellikle yiyecek-içecek, giyim ve teknoloji sektöründe hizmet veren motosiklet kuryelerinin pandemi sürecinde daha fazla mesai yaptığını ve kazaların arttığını tespit etti.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Sinyalizasyon Altyapı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tasarlanan uyarı levhaları ilk etapta İstanbul, Samsun ve Konya Yolu başta olmak üzere, Kazım Karabekir Caddesi ve Başkent Bulvarı’nda bulunan orta refüjlerde hem geliş hem gidiş noktalarına yerleştirildi.