Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Sinan Aygün'ün yaptırdığı TOGO Kuleleri hakkında Belediye Encümeni toplantısında yıkım kararı alındığı duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden TOGO Kuleleri için yıkım kararı

Ankara’da rant iddialarının odağına yerleşen TOGO Kuleleri’yle ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada TOGO kuleleri için yıkım kararı alındığı duyuruldu.

TOGO Kuleleri'ne ilişkin encümen kararının alındığı toplantı bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda TOGO Kuleleri için yıkım kararı alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan "TOGO Kulleleri için Yıkım Kararı" başlıklı açıklama şöyle oldu:

TOGO Kulelerine ilişkin encümen kararının alınacağı toplantı bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce Belediyemize bu konuda yazılan yazı, muhtelif yargı kararları ve imar mevzuatı birlikte değerlendirilerek HALİHAZIRDA MÜHÜRLÜ OLAN KULELERİN YIKIM KARARI ALINDI.

Belediye Meclisi’nde emsalin 1.5 oranına düşürülme kararı tüm siyasi partilerin oy birliğiyle alınmasına rağmen; yıkım kararının alındığı bugünkü encümen toplantısına AK Partili ve MHP’li üyeler katılmadı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TOGO KULELERİ TARTIŞMASI

Eski milletvekili Sinan Aygün tarafından yaptırılan TOGO Kuleleri, “Gizli Emsal artışının usulsüzlüğü” ve “Şehircilik ilkelerine aykırılık” ve “Binanın kaçak inşa edildiği” gerekçesiyle yargıya taşınmıştı.

Danıştay 6’ncı Dairesi, Eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün yaptırdığı TOGO kulelerine yönelik 11 Nisan 2019’da Mimarlar Odası’nın açtığı ve yerel mahkeme ile istinaf mahkemesinin gizli emsal artışını iptal ettiği kararı geçtiğimiz yıl onamıştı.

"AMAÇ MANSUR YAVAŞ'I GÖREVDEN ALMAKTI"

TOGO kuleleri projesi Aralık 2019’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından mahkeme kararı gereği mühürlenmişti. Mühürlemenin ardından Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin kendisinden rüşvet istediğini iddia etmiş ve Aygün’ün iddialarına karşı Yavaş dava açmıştı.

2021 yılının Nisan ayında konu hakkında açıklama yapan Mansur Yavaş, "Dert Togo Kuleleri'ne ruhsat almak değil Mansur Yavaş'ı görevden almaktı. Bizim hakkımızda irtikap şikayeti verildi. Dilekçeyi verdiler. Savcılık yazı yazdı mahkemeye. Bu konuda Sinan Aygün'ün zararı var mıdır diye sordu. Yok cevabı geldi. Sonuçta şu anda Yargıtay kesin kararı verdi. Kararda normalde 20 bin metreye inşaat yapılması gerekirken yapılan inşaat 120 bin metrekare. Bizim belediyede para, hatır geçmez. Kanun neyse odur. Hodri meydan beni mahkemeye versin. Hangi siyasilerle yan yana gelmiş, kimlerle trafiğe girmiş, hangi mahkeme ve savcılarla trafiğe girmiş. Şimdi artık bunlar telefon kayıtlarından tespit ediliyor. Togo Kuleleri Ankara'nın ciğerine saplanmış hançerdir. Şu bölümler tamamen yıkılacak. Beni görevden almak için tezgâh kurulmuştu. O tezgâh patladı." ifadelerini kullanmıştı.