Ankara'daki bir yapı kooperatifinin yöneticileri hakkında usulsüzlükler yaptıkları iddiasıyla dava açıldı. Kooperatif üyelerinden Ahmet Dağ'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunun..

Ankara'daki bir yapı kooperatifinin yöneticileri hakkında usulsüzlükler yaptıkları iddiasıyla dava açıldı. Kooperatif üyelerinden Ahmet Dağ'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunun ardından Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce açılan davada, Petkon Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin 2 milyon YTL usulsüz harcama yaptıkları öne sürüldü. Mahkemenin, iddialarını araştırmak üzere bilirkişilere başvurduğu, söz konusu kişilerin hazırladığı raporda usulsüzlüğün varlığına dikkat çekildiği öğrenildi. Bilirkişilerce mahkemeye sunulan raporda şu görüşlere yer verildi: "Kooperatif üyelerinin yatırmış olduğu toplam aidat miktarının 31.12.2006 tarihi itibarıyla 15 milyon YTL olduğu, üyelerin yatırmış olduğu bu aidat miktarından konut inşaaüarı için kullanılan miktarın ise 13 milyon YTL olduğu hesaplanmıştır. Binaların ortak alanlarından kat ve merdiven sahanlıklarının, yangın merdivenlerinin, asansörlerin ve kat sahanhk-larındaki yangın tesisatlarının her türlü işçilik yönüyle tamamen ihmal edildiği görülmüştür."

Ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na ve 9. Ticaret Mahkemesi Başkanhğı'na suç duyurusunda bulunan Dağ, dilekçesinde şunları kaydetti: "Kooperatif başkanı hakkında Ankara Asliye Mahkemelerinde iki adet dava açılmıştır. Davaların açılma tarihinden itibaren yaklaşık iki yıllık süre geçmesine ve bu dönem dahilinde iki adet genel kurul toplantısı yapılmasına rağmen kooperatif başkanınca davalarla ilgili olarak genel kurul nezdinde hiçbir bilgilendirme yapılmamıştır. Kooperatif Ana Sözleşmesi'nde 'Haklarında ceza davası açılan başkan ve yönetim kurulu üyelerinin görevleri ilk genel kurula kadar devam eder' denilmesine karşın Başkan konuyu gündeme getirmeyerek, görevini kötüye kullanma suçu işlemiştir."

ÖZLEM ZORCAN ANKARA