Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Altındağ'da 5 Afgan'ın kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü olaya ilişkin Afganistan uyruklu bir şüpheli hakkında yakalama çalışması başlattı. 2 kişi ise ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

Ankara'da 5 kişinin öldürüldüğü olayda bir şüpheli aranıyor
Fotoğraf: İHA

Ankara Altındağ'da Örnek Mahallesi'nde 5 kişinin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin çalışmalar sürüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilişkisi bulunduğunu belirledikleri Afganistan uyruklu bir şüphelinin kimliğine ulaştı.

AA ve DHA'nın aktarımlarına göre çalışmalarını Afganistan uyruklu kişinin üzerinde yoğunlaştıran ekipler, şüphelinin yakalanması için de çalışma başlattı. Söz konusu zanlının başka kişilerle irtibatlı olup olmadığını değerlendiren polis, yeni deliller doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Cansız bedenlerin kimlik tespit çalışmaları sürerken, polis, cinayet nedeni olarak para anlaşmazlığı ihtimali üzerinde duruyor. Afganistan uyruklu zanlının başka kişilerle irtibatlı olup olmadığını değerlendiren polis, yeni deliller doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Altındağ ilçesi Örnek Mahallesi'nde oturan ve bir süredir haber alınamayan Afganistan uyruklu bir kişi, yakınlarına ulaşamadığı gerekçesi ile polise başvurdu. Polis ekipleri, dün saat 19.30 sıralarında söz konusu kişinin oturduğu 4 katlı binanın 2'nci katındaki eve kapıyı çilingire açtırarak girdi.

Ekipler evde Afganistan uyruklu 4 kişinin cesedi ile karşılaştı. Evde yapılan aramada bir kişinin cesedi de elleri arkadan bağlanmış şekilde bazanın içinde bulundu. Cumhuriyet Savcısı eşliğinde evde yapılan incelemenin ardından 5 kişinin cesedi, Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Evde yapılan aramada Afganistan uyruklu bir kişiye ait pasaport bulundu. Bir hafta önce öldürüldüğü tahmin edilen 5 kişinin cesetlerinin bulunduğu evde ve çevresinde polisin incelemesi sürerken, ölenlerin kimlik tespit çalışması da devam ediyor.

Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri süren Afganistanlı 5 kişinin de vücutlarında birden fazla bıçak yarası tespit edildi.