Çankaya'da beş katlı bir binanın istinat duvarı çöktü. Çökmenin ardından doğalgaz sızıntısı meydana gelince bölgeye ambulans ve polis ekipleri sevk edildi, bina boşaltıldı.

Ankara'da bir binanın istinat duvarı çöktü

Ankara’nın Çankaya İlçesi’nde, Arka Topraklık Mahallesi’nde bulunan Orhun Sokak’ta bir binanın istinat duvarı çöktü. Çökmenin etkisiyle doğalgaz sızıntısı medyana gelince bölgeye ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İstinat duvarı çöken beş katlı apartman ve çevredeki binalar boşaltıldı.

Sokak sakinleri, çökmenin; istinat duvarı çöken binanın alt sokağı Mektep Sokak’ta devam eden inşaat nedeniyle yaşandığını söyledi.

Nisan ayında, Mektep Sokak’ta başlayan başka bir inşaat sebebiyle Mektep Sokak’a komşu diğer bir sokak olan Altay Sokak’taki Açelya Apartmanı’nın da istinat duvarı çökmüş, çok sayıda bina kontrollü olarak yıkılmıştı. Orhun Sokak’taki çöküntü, iki buçuk ay içinde, aynı bölgede yaşanan ikinci olay oldu.

"YAPILMAYACAK YERE İNŞAAT YAPILIYOR"

İstinat duvarı çöken apartmanda oturduğunu belirten bir vatandaş, “İki üç gün önce istinat duvarına kepçe ile giriş yapıyor, betonları kırıyor, duvar örüyorlar. O duvar da dolgu olduktan sonra bina göçüyor. Yapılmayacak yere inşaat yapılıyor” dedi.

Yaşananlara tanık olan bir sokak sakini ise “Ben burada, karşı binada oturuyorum. Bir gürültü geldi çıktık, istinat duvarı çöktü. Üç dört dakika sonra bizim tarafınki çöktü. Eşyalarımızı alamadık ki, nasıl alacağız eşyamızı? ‘Kıymetli, değerli eşyalarınızı alıp çıkın’ dediler, biz de aldık çıktık” dedi.

Nisan ayındaki yıkım nedeniyle daha önce evini boşalttığını belirten Mektep Sokak sakini bir vatandaş ise “Böyle küçük bir yere nasıl izin veriliyor onu bilemiyoruz. Bunların sorumluları ortaya çıksın artık. Mektep Sokak’tan artık biz komple taşınacağız herhalde” dedi.

ANKA