Ankara’da, 'dini duyguları sömürerek dolandırıcılık yaptığı' tespit edilen kişi hakkında 'Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ankara’da 'dini duyguları sömüren yüzük dolandırıcısı' hakkında hapis cezası istemi
Fotoğraf: AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'nın farklı ilçelerinde yapılan dolandırıcılık iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonucu, 'dini duyguları sömürerek dolandırıcılık yaptığı' tespit edilen kişi hakkında 'Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

15 Kasım tarihinde yaşanılan olaya göre Keçiören ilçesinde oturan Hakime Korkmaz, evine giderken yanına yaklaşan ve kendisini 'şıh torunu' olarak tanıtan M.P., isimli kişi tarafından "Ben seni okuyup üfleyeyim sıhhatine kavuş, karşılığında sen de benim babama dua edersin. Benim babam Menzil'de yatıyor. Onun için Allah'a dua edersen sevinirim" ifadeleriyle dolandırmaya çalıştı.

“BUNLARI BESMELESİZ TAKMIŞSIN, ÇIKAR”

Korkmaz'ın ellerini ovalamaya başlayarak taciz eden M.P. isimli dolandırıcı, kadının parmaklarındaki 2 yüzüğü göstererek "Teyze bunları besmelesiz takmışsın, çıkar" diyerek Korkmaz'ın yüzüklerini çıkarmasını istedi. Durumdan şüphelenen kadın, yüzüklerini çıkarmayacağını söyleyince M.P. kez, "Olur mu teyze sen çıkarmazsan eğer melekler çıkarır ama ben de çıkarırım merak etme" dedi.

Hatice Korkmaz'ın parmaklarındaki 2 yüzüğü çıkaran dolandırıcı M.P., Korkmaz'ın çantasında bulunan bonenin içine yüzükleri koyar gibi yaparak bağladı. Okuyup üflediği boneyi Korkmaz'ın çantasına koyan şüpheli, "Bak gözünün önünde bunları tekrar çantaya koyuyorum. Boneyi hemen açma otobüs durağına gidince açarsın" dedi. M.P'nin söylediklerine inanan Korkmaz, otobüs durağına kadar çantasına bakmadı, durağa gelip çantasındaki boneyi açınca içinde yüzüklerin olmadığını gören Korkmaz, soyulduğunu anlayarak şüpheli M.P.'den şikayetçi oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca M.P. hakkında 'Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan iddianame hazırlandı. Savcılıktaki ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen M.P.'nin daha önce benzer suçlara karıştığı tespit edildi.

M.P.'nin Hakime Kormaz'ı dolandırdıktan 8 gün sonra, 23 Kasım tarihinde yine aynı şekilde birini daha dolandırdığı ortaya çıktı. M.P.'nin Mamak ilçesinde oturan Şevkiye Kılıçoğlu'nun evine giderek kendisini şeyh kızı olarak tanıttığı, dini sohbet yapmak istediği ve bu sayede Kılıçoğlu'ndan altın küpe ve bir miktar nakit parayı daha önce yaptığı yöntemle alıp kayıplara karıştığı öğrenildi. M.P. hakkında, 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

(DHA)