Ankara Kafe-Restoran-Bar Çalışanları ve İşletmecileri Dayanışma Platformu, dükkanlarının aylardır kapalı olmasına ve destek alamayışlarına dikkat çekmek için alkışlı eylem yaptı

Ankara'da esnaftan alkışlı eylem

Kafe, bar ve restoran emekçileri, koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir kapalı olan mekanlarının açılması talebiyle ışıklarını yakıp söndürerek eylem yaptılar.

Koronavirüs salgını nedeniyle en çok etkilenen sektörlerden kafe, bar ve restoran sahipleri ve çalışanları yaşadıkları ekonomik sorunları duyurmak için alkışlı, ışıklı eylem yaptılar. İşletmelerinin önünde alkış ve ıslıklarla ses çıkaran kafe, bar ve restoran sahipleri ve çalışanları, "Mekanlara ses/hes/hak ver! Kapatma ya da sahip çık" diyerek dükkanlarının açılmasını talep ettiler.

KABARE Platformu'nun akşam saat 18:30'a çağrı yapması üzerine, Ankara'da Konur Sokak, Sakarya Caddesi, Selanik Sokak'taki işletmeler başta olmak üzere çok sayıda işletmeci ve çalışan sokağa çıkarak ses çıkardı.

KABARE üyeleri, işletmelerinin HES kodu uygulaması, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmek şartıyla açılmasını istiyorlar.

HER PAZARTESİ VE CUMA

Yaklaşık bir yıldır destek alamayan işletme sahibi ve çalışanları Ankara’da kurdukları KABARE platformuyla seslerini duyurmaya çalışıyor. Kızılay’da onlarca mekanın camında kiralık ve satılık ilanları yer alıyor. Kapatmayan esnaflar ise bir yıla yakındır kapalı işyerlerine kira ve yüklü miktarda vergi verdikleri için kapatma ile yüz yüze. KABARE yaşadıkları sorunları kamuoyuna ve hükümete duyurabilmek için Meclis önüne yürüyüş olmak üzere birçok eylem yapmaya hazırlanıyor. Bir haftadır sosyal medya mecralarında yaptıkları paylaşımlarla seslerini duyurmaya çalışan platform üyeleri, her Pazartesi ve Cuma günü 18:30 ile 19:00 arasında işyerleri önünde eylem yapmaya devam edecek.