Ankara'da bir yurttaş, hastaneden randevu alamadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı önündeki Bilkent köprüsüne çıkarak intihar girişiminde bulundu. Polis ekipleri tarafından ikna edilerek köprüden indirilen yurttaşın karakola götürülerek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Ankara'da hastaneden randevu alamayan yurttaş intihar girişiminde bulundu

Haber Merkezi

Ankara'da hastaneden muayene randevusu alamayan bir kişi Sağlık Bakanlığı önündeki Bilkent köprüsüne çıkarak intihar etmek istedi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, köprüye çıkan yurttaşı ikna ederek aşağıya indirdi. Alınan bilgiye göre, köprüye çıkan yurttaş emniyete götürülerek ifadesi alındı.

İntihar edeceğini belirterek köprüye çıkan yurttaşın, karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

RANDEVU KRİZİ

Yurttaşların hastanelerden randevu bulmakta zorlandığı gündeme gelmişti. Hastanelerde randevu alamama, uzman bulamama gibi sıkıntıların yaşandığı belirtilmişti.

Büyükşehirler başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanındaki devlet hastanelerinde yoğunluk sebebiyle randevu sıkıntısı yaşanıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve ALO 182 üzerinden randevu almaya çalışan yurttaşlar, bazı bölümlerden hiçbir şekilde randevu alamamaktan şikayet ediyor.

Yurttaşlar, sağlık hizmetlerine ulaşmakta güçlük çekerken, hekimlerin uğradığı şiddet krizi de büyüyor.

Geçtiğimiz ayda bir ambulans şoförü, Ankara'da Sağlık Bakanlığı önünde kendisini araca kilitlemiş, “Onkoloji hastasını taşıdım, 3 saat boyunca hastane hastane dolaştım ama hastayı bırakacak yer bulamadım. Vatandaşlara zarar vermek istemiyorum, Sağlık Bakanı'nın gelmesini istiyorum” demişti.