Ankara Valiliği’nin aldığı son karara göre restoran, pastane, kafe, kafeterya, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, dernek lokalleri ve çay faaliyetlerini saat 22.00’ye kadar açık kalacak. İşletmelerde müzik çalınabilecek ancak dans etmek ve oyun oynamak yasak olacak

Ankara'da 'kontrollü normalleşme': Müzik çalmak serbest, dans etmek yasak

Ankara Valiliği, koronavirüse karşı alınan önlemleri gevşetmek için hayata geçirilmeye başlanan ‘normalleşme adımları’ kapsamındaki yeni kararları açıkladı.

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu bugünkü toplantısında alınan kararlara göre lokanta veya restoran, pastane, kafe, kafeterya, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, dernek lokalleri ve çay bahçeleri faaliyetlerini saat 22.00’ye kadar sürdürecek.

Lokantalarda 22.00’den sonra paket servisler 24.00’de kadar devam edebilecek . İş yerlerinde temasa neden olabilecek iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışına geçici bir süreliğine izin verilmeyecek.

Kaymakamlıklarca Turizm İşletme Belgeli olan konaklama tesisleri, lokanta ve restoranlar dışındaki işletmelerin faaliyetleri halk sağlığı uzmanı, yerel yönetim temsilcileri, iş sağlığı uzmanı ve makine mühendisinin bulunduğu asgari beş kişilik bir komisyon tarafından en az 15 günde bir denetlenecek.

MÜZİK SADECE DİNLENME AMAÇLI

Müşterilerin dilemesi için müzik çalınabilecek ancak dans etmek ve oyun oynamak yasak olacak.

Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan internet kafeler, playstation vb. oyun salonları ile gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, taverna, disko vb. yerlerin faaliyetlerine ilişkin kısıtlama bir süre daha devam edecek.

İlgili federasyonların izni ile yapılacak müsabaka, antrenman ve hazırlık süreçleri hariç olmak üzere spor merkezleri, tesisleri ve salonlarında takım ve temas halindeki sporlar, müsabakalar, eğlence amaçlı maçlar (futbol, basketbol, voleybol, tekvando, güreş, karate vb.) veya kişilerin birbirleriyle yakın temasını gerektiren antrenmanlara ilişkin getirilen kısıtlamalar sürecek.