Ankara’da etkili olan sağanak ve dolu, yaşamı olumsuz etkiledi. Birçok su baskınının yaşandığı kentte, rögarların taşmasıyla yollarda su birikintileri oluştu. Öte yandan Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimleriyle Çorum çevresinde gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Ankara’da sağanak ve dolu etkili oluyor
Fotoğraf: AA / Ankara yağışa teslim oldu

Ankara’da öğle saatlerinde başlayan sağanak ile dolu cadde ve sokaklarda etkili oldu, zaman zaman trafiğin aksamasına yol açtı.

Yağış nedeniyle Etimesgut İstasyon Caddesi üzerinde yoğun su birikintileri meydana geldi, bazı araçların yolda kaldığı görüldü.

Cadde üzerindeki dükkanların su baskınlarına karşı önlem almaya çalıştı, yoldaki yurttaşlar da ıslanmamak için otobüs duraklarına sığındı.

Biriken yağmur suları, rögarların da taşmasına neden olurken, araç yollarındaki su, kaldırımların seviyesine ulaştı.

3 İLE UYARI

Anakara’da etkili olan yağışın ardından üç ile de uyarı yapıldı. Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimleriyle Çorum çevresinde gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanağın 3 saat boyunca, Çorum'un çevresinde bugün beklenen gök gürültülü sağanağın ise akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

(AA)