Sağanağın etkisi altındaki Ankara'nın Altındağ ilçesinde aracıyla sele kapılan kişi hayatını kaybetti. CHP Ankara Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit'in cansız bedeni, dere kenarında, sel sularıyla sürüklenen ağaç dallarının arasında bulundu. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Tatlar’da bir yurttaş için daha kayıp ihbarı yapıldığını bildirdi.

Ankara'da sel: 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp

Ankara'da etkili olan sağanak nedeniyle taşan Tatlar Deresi'nde sel sularına kapılan CHP Ankara Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit'in cansız bedenine, arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bir yurttaş için daha kayıp ihbarı yapıldığını duyurdu.

Altındağ Karapürçek Mahallesi Tatlar Deresi, yoğun yağış nedeniyle taştı, çok sayıda araç sel sularıyla sürüklendi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir kişinin sele kapıldığını açıkladı. Çataklı, “Altındağ ilçemizin Tatlar Mahallesi yakınlarında bir vatandaşımızın maalesef sel sularına kapıldığına dair bir ihbar ulaştı. Yağmur 40 yerleşim yerinde Ankara ve çevresinde etkili oldu. Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi Birimi'ne (SAKOM) ulaşan bir yaralı haberi yok” dedi.

İlkay Yiğitİlkay Yiğit

AA'nın aktardığı habere göre, rehabilitasyon merkezinde servis şoförü olarak çalışan 27 yaşındaki İlkay Yiğit'in sel sularına kapıldığı öğrenildi.

Kayıp ihbarı üzerine 21 kişilik AFAD ekibi ile 23 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi bölgeye sevk edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği arama çalışmaları sonucu Yiğit'in cansız bedeni, dere kenarında, sel sularıyla sürüklenen ağaç dallarının arasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ankara'da yaşanan felakette sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız İlkay Yiğit’in acısını yaşıyoruz. Yol arkadaşımız İlkay Yiğit’e Allah’tan rahmet, ailesine, partimize ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun!" dedi.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden CHP Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm CHP camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

BİR KAYIP İHBARI DAHA YAPILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Tatlar'da bir yurttaş için daha kayıp ihbarı yapıldığını bildirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Çataklı, "Ankara - Altındağ - Tatlar’da bir vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Kendisinden haber alınamayan vatandaşımızın aracı, selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulundu. Arama kurtarma çalışmalarına @AFADBaskanlik koordinasyonunda devam ediliyor" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN BİLGİLENDİRME

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara'da meydana gelen sağanakta mahsur kalan 5 çocuğun kurtarıldığını, 1 kişinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerinden sağanak yağışa ilişkin ihbarlarının geldiği, Çankaya'da yarım saatte metrekareye 28 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, akşam saatlerinde başlayacak aşırı yağışlar nedeniyle Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Polatlı ilçelerine turuncu ikaz verildiği ve diğer ilçelere ise sarı ikaz uyarısı yapıldığı bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Saat 21.30 itibarıyla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen bilgiler doğrultusunda itfaiyeye 2 bin 719 ve Ankara İl AFAD'a 317 ihbar olmak üzere toplamda 3 bin 36 ihbar ulaşmıştır. İncesu ve Karapürçek’te su baskınlarında mahsur kalan 5 çocuk kurtarılmıştır. Sel sularına kapılan bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olay bölgesinde kayıp olduğu bilgisi alınan bir vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir."