Siyasette son günlerde cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartı tartışılıyor. Karamollaoğlu'nun, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartından şikayet ettiğini aktarmasının ardından Bahçeli "Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli, yüzde 50+1'dir" çıkışını yapmıştı. Yaşananların ardından Erdoğan ile Bahçeli, Saray'da görüştü

Ankara'da sıcak saatler: 50+1 tartışmasının ardından Bahçeli ile Erdoğan'dan sürpriz görüşme

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştü.

Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan ayrılarak partisinin genel merkezine gitti.

Bahçeli, Erdoğan'a Türk dünyası haritası hediye etti.

ankara-da-sicak-saatler-50-1-tartismasinin-ardindan-bahceli-ile-erdogan-dan-surpriz-gorusme-945051-1.

"50+1" TARTIŞMASI

Siyasette son günlerde cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartı tartışılıyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartından şikayet ettiğini aktarmıştı.

MHP lideri Bahçeli de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli, yüzde 50+1'dir. Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi, çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal teşkil edecek bir şekildir. Milletvekili seçmiyoruz, belediye başkanı seçmiyoruz, cumhurun bütününü temsil edecek Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Yüzde 50+1 oyu eleştirenleri anlayışla karşılamamız, bunu felaket olarak yorumlayan karamsarları makul bulmamız abesle iştigaldir" demişti.

Erdoğan ise bugünkü grup toplantısının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada 50+1 tartışmasına ilişkin, "Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur" ifadelerini kullanmıştı.