Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın yarın sabah saatlerinden itibaren tekrar etkisini göstermesinin beklendiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı. Kentte beklenen sağanak yağışa ilişkin Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada da, yağış kaynaklı ani sel, su baskınları, yıldırım, hortum oluşması durumuna karşı uyarılarda bulunuldu.

Ankara'da şiddetli yağış devam edecek: "Ani sel, su baskını, hortum görülebilir"

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Ankara’da başlayan ve 52,5 kilogram (mm) şiddetine kadar çıkan kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün saat 22.00’ye kadar sürmesi, yarın sabah ise erken saatlerde tekrar başlaması beklenmektedir” açıklamasında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal medya hesabında şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Açıklamada, bu akşam saat 20.00’ye kadar gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceğine dikkat çekti. Ankara Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji’den alınan bilgiye göre bugün Ankara’da başlayan ve 52,5 kg (mm) şiddetine kadar çıkan kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün saat 22.00’ye kadar sürmesi, yarın sabah ise erken saatlerde tekrar başlaması beklenmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimlerinden 1132 araç, 2322 personeliyle teyakkuz halinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz. Hava tahminlerine güncelleme gelmesi halinde vatandaşlarımızla paylaşılacaktır."

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

ANKARA VALİLİĞİ: SEL, SU BASKINI, YILDIRIM, HORTUM GÖRÜLEBİLİR

Belediyenin ardından Ankara Valiliği de kentte beklenenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış kaynaklı ani sel, su baskınları, yıldırım, hortum oluşması durumuna karşı uyardı.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 8 Haziran Çarşamba günü 09.00-23.00 saatleri arasında Ankara çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

ankara-buyuksehir-belediyesi-saat-verdi-uyardi-siddetli-yagis-devam-edecek-1025704-1.

KENTTE SAĞANAĞIN BİLANÇOSU AĞIR OLDU

Ankara’da öğle saatlerinde başlayan sağanak sonrası birçok ev, iş yeri ve otopark sular altında kaldı.

Kentte öğle saatlerinde hayatı olumsuz etkileyen sağanak, akşam saatlerinde de yeniden etkisini gösterdi.

Kentte akşam tekrar başlayan kuvvetli yağışın ardından bazı cadde, bulvar ve sokaklardaki mazgalların tıkanmasıyla yollar yağmur suyuyla doldu.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Su basan caddelerde sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar yol kenarında yağışın durması için kontak kapattı.

Belediyeler, sel ve su baskını ihtimali bulunan bölgelerde ekipleri ve iş makinelerini hazır bulunduruyor.

AA-İHA