Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, yılbaşında 3 liradan satılan simidin bu haftadan itibaren 5 lira olacağını duyurdu. Delibaş, "Bazı esnaf 6 TL’den simit satıyor. Maliyetleri karşılamada zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara'da simide büyük zam

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlara Odası Başkanı Savaş Delibaş, yılbaşından bu yana işçi, enerji ve hammadde maliyetlerindeki artışın fiyatlara yansıdığını belirterek Ankara'da simide zam geleceğini açıkladı.

Delibaş'ın açıklamalarına göre; yılbaşında liradan satılan simit bu haftadan itibaren 5 TL olacak. Ankara Simitçiler Odası'nın zam talebine bu hafta sonuna kadar onay gelmesini bekleniyor.

Sputnik’e konuşan Delibaş,“Aşırı artan maliyetler nedeniyle halihazırda 4 TL'den satılan 90 gram simit fiyatının artışı için talepte bulunmuştuk. Tüm maliyetlerimiz artarken biz kafamıza göre artış yapamıyoruz. Bağlı bulunduğumuz üst kuruluşların bu zammı onaylaması gerekiyor. Bu talebimiz onaylandı ve biz şimdi resmi yazıyı bekliyoruz. Yazının gelmesi ile birlikte bu hafta sonunda itibaren simit fiyatı artacak” dedi.

Girdi maliyetlerindeki artış ile birlikte esnafın zor durumda olduğunu belirten Delibaş “Simit için kullanılan ham madde fiyatlarına her geçen gün zamlanıyor. Kiralar aldı başını gitti. Asgari ücrete yıl içinde iki defa zam geldi. Bununla birlikte işçi maliyetleri arttı. Doğalgaz ve elektrik fiyatları yüksek. Biz zam talep ettik ama bu talebimiz onaylanıncaya kadar maliyetlerimiz yeniden arttı. Şimdi simit 5 TL olacak. Bazı esnaf 6 TL’den simit satıyor. Maliyetleri karşılamada zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.