CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Ankara’da borcundan dolayı suyu kesilen abone sayısını açıkladı. Hakverdi’nin bilgi edinme kanunu kapsamında yönelttiği sorulara ASKİ’nin 21.04.2019 tarihinde yazılı olarak verdiği yanıt, Ankaralıların su faturalarını dahi ödemekte zorlandığını gözler önüne serdi. Hakverdi’ye ASKİ’den gelen yanıta göre; Son 5 yılda Ankara’da 624 bin 57 abonenin faturalarını ödeyemedikleri için suyunun kapatıldığı ve […]

Ankara’da son 5 yılda 624 bin 57 abonenin suyu faturalarını ödeyemediği için kesildi

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Ankara’da borcundan dolayı suyu kesilen abone sayısını açıkladı.

Hakverdi’nin bilgi edinme kanunu kapsamında yönelttiği sorulara ASKİ’nin 21.04.2019 tarihinde yazılı olarak verdiği yanıt, Ankaralıların su faturalarını dahi ödemekte zorlandığını gözler önüne serdi.

Hakverdi’ye ASKİ’den gelen yanıta göre;

Son 5 yılda Ankara’da 624 bin 57 abonenin faturalarını ödeyemedikleri için suyunun kapatıldığı ve suyunu tekrar açtırmak isteyen abonelere 20 milyon 166 bin 801 TL açma kapama bedeli yansıtıldığı ortaya çıktı.

70 bin 692 abone su faturasını ödeyemediği için yasal takibe alındı!

Hakverdi’ye gelen yazılı cevapta sadece borcunu ödeyemediği için suyu kesilen abone sayısının yanı sıra son 5 yılda 70.692 abonenin de yasal takibe alındığı bilgisi yer aldı.

Konuyla ilgili bir de açıklama yapan Hakverdi;

“İnsanlarımız en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanıyor. Vatandaş can derdinde iken iktidarın koltuk derdinde olduğunu üzülerek görmekteyiz. Bu acı tablonun sorumlusu iktidardır. Yaşadığımız son seçimlerde halkımız Akp’yi ve ittifak ortağını sandıkta açık bir şekilde uyardı. İktidarın bu uyarıyı dikkate alarak bir an önce yapay gündemlerden ve gerilim siyasetinden uzaklaşması gerekmektedir. Ancak bu tablonun sorumluları ülkeyi ekonomik krizden çıkarmanın yollarını aramak yerine Belediye seçimleri sonrası kaybettikleri rantın peşine düştüler. Ülkemizin bekasının değil damat, yandaş ve bir avuç rant ortaklarının bekasının derdindeler. Üstelik ülkemizin düştüğü dar boğazdan çıkmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugüne kadar ortaya koyduğu tüm çözüm önerilerini de reddettiler. Bu anlayış halkın derdine derman olamaz.” Dedi.

Geçtiğimiz günlerde bir başka veriyi kamuoyu ile paylaşan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Son iki yılda ülkemizde 14 milyon 314 bin 375 abonenin elektriği ve son 5 yılda 5 milyon 386 bin 338 abonenin doğalgaz borcunu ödeyemediği için bu hizmetlerden mahrum bırakıldığını açıklamıştı. Abonelerin 600 milyon TL’nin üzerinde açma kapama bedeli ödemek zorunda kaldıklarını bizzat bakanlıktan aldığı verilerle kamuoyuna duyurmuştu.