Ankara'da, çöken istinat duvarı nedeniyle 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma oluşması sonucu toplam 21 bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi. Olaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan İnşaat Müteahhidi Süleyman A., hafriyat şirketi sahibi Serkan K. ve kepçe operatörü Özkan K. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmediklerini belirten 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olaya ilişkin açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise "Önceliğimiz mağduriyetleri bir an önce gidermek" dedi.

Ankara'da, temeli kayan apartman nedeniyle 21 bina boşaltıldı

Ankara'da, inşaat çalışmasında istinat duvarının çökmesi nedeniyle 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma oluşması sonucu toplam 21 bina, çökme riskine karşı tahliye edildi.

DHA'da yer alan habere göre, Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta meydana geldi. Mektep Sokak'ta bir arsada yapımına başlanan inşaat çalışması sırasında temel kazısının bitişiğinde bulunan Altay Sokak'taki 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma meydana geldi.

Binanın temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana geldi. Bina sakinleri, gelen çatırtı sesleriyle panik yaşadı. İhbar üzerine polis, itfaiye, AFAD, UMKE ve belediye ekipleri bölgeye sevk edildi. Polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Açelya Apartmanı ile beraber toplam 21 bina tahliye edildi.

BAKAN SOYLU VE VALİ ŞAHİN OLAY YERİNE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin, çökme tehlikesi yaşanan bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u da telefonla arayarak olayla ilgili kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

ankara-da-temeli-kayan-apartman-nedeniyle-21-bina-bosaltildi-862818-1.

YAVAŞ: ÖNCELİĞİMİZ MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK

Ankara’da istinat duvarı inşaat çalışması nedeniyle yıkılan ve yerinden kayan bina hakkında açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Önceliğimiz mağduriyetleri bir an önce gidermek. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı geldi buraya. Onlar da burası için ayrı bir proje hazırlıyorlar” dedi.

Yavaş, şunları söyledi:

“Bina tamamen yıkıldıktan sonra sağı ve solu incelenebilecek. Kontrolsüz bir şekilde yıkılamaz orası. Kontrollü bir şekilde yıkmak lazım. 24 saat çalışılacak. Kurulan bir komisyon var. Burada dairesi boşaltılanları birkaç gün misafir edeceğiz. Mağdur sayısına göre kimi kurumlardan, belediye de dahil daire vereceğiz arzu ederlerse. Kimine de kira yardımı yapmak suretiyle. Eşya yardımı da yapabiliriz başka kurum yapmazsa. Önceliğimiz mağduriyetleri biran önce gidermek. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı da geldi buraya. Onlar da burası için ayrı bir proje hazırlıyorlar. Ortadaki bina yıkılınca sağdakinin ve soldakinin sağlamlığına bakılacak. Ona göre karar verilecek ama tehlike varsa şu gördüğünüz 5 binanın hepsinin yıkılması gerekecek. Kaç kişinin mağdur olduğu yarına kadar belli olur.”

MÜTEAHHİT GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, Mektep Sokak'taki inşaatın müteahhidi ile kepçe operatörünün gözaltına alındığı öğrenildi. Konaklayacak yeri bulunmayan mahalle sakinleri, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin misafirhanelerine yönlendirildi. Burada bekleyenlere ve ekiplere çorba ikramında bulunuldu.

Mahalle sakinlerinden Arif Demir, büyük iş makineleriyle hafriyat alınması sonucu, Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma olduğunu ve binanın uçuruma doğru kaymaya başladığını söyledi. Tahliye edilen binalardan birinde yaşayan Rıza Odabaşı ise "Binanın temelinde alttaki inşaat nedeniyle kazı yapıldı. Bir arkadaşım bize binanın bulunduğu sokakta asfaltta açılma olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Çöken istinat duvarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan İnşaat Müteahhidi Süleyman A., hafriyat şirketi sahibi Serkan K. ve kepçe operatörü Özkan K. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İfadeleri ortaya çıkan ve suçlamaları kabul etmediklerini belirten 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ankara-da-temeli-kayan-apartman-nedeniyle-21-bina-bosaltildi-862819-1.